Ob besedi lazanja vsak pomisli na tradicionalno italijansko poslastico iz testenin z različnimi nadevi. A zakaj si ne bi privoščili malce drugačne. Takšne, ki je ne boste postregli kot glavno jed, pač pa kot sladico. Recept zanjo nizamo v rubriki 20 minut za sladico. Če se boste z njim pozabavali, vam ne bo žal.
Več namigov za sladkanje poiščite na Facebooku.
Sestavine za podlago:
- 250 gramov čokoladnih maslenih keksov;
- Pet žlic masla.
Sestavine za sirni nadev:
- 200 gramov kremnega sira;
- 100 gramov sladkorja;
- 150 gramov stepene sladke smetane.
Čokoladni nadev:
- 100 gramov čokoladnega jogurta;
- 150 gramov stepene sladke smetane.
Vmesna plast:
- 14 polnozrnatih krekerjev;
- 100 gramov češnjeve marmelade;
Zaključna plast:
- 150 gramov stepene sladke smetane;
- Nekaj krekerjev in maslenih keksov.
Priprava:
- Najprej pripravite osnovo: maslene kekse zmeljite v drobtine, dodajte jim maslo in jih zmešajte v testo. Z njim obložite dno pekača, velikega približno 20 krat 30 centimetrov.
- Za sirni nadev v posodi zmešajte sir, stepeno smetano in sladkor, čokoladnega pripravite iz mešanice jogurta in stepene smetane. Vse, kar vas še čaka, je zlaganje sladice.
- Podlago premažite s polovico sirnega nadeva.
- Čezenj položite cele krekerje (potrebovali jih boste približno šest), premažite jih z marmelado.
- Po njej razporedite čokoladni nadev, tudi tega pokrijte s krekerji in marmelado, to premažite z ostankom sirnega nadeva.
- Zaključite s stepeno smetano, po vrhu potresite nadrobljene kekse in krekerje.
Preden sladko lazanjo postrežete, jo vsaj dve uri pustite v hladilniku.
Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock
oddajte komentar