Pomladno razvajanje: Jagodna torta iz samo petih sestavin

Dokaz, da za odlične sladice ni treba veliko.

7.4.2017 ob 11:45

torta.jpg

Res je, da na vrtovih še ne zorijo, a na trgovskih policah so že na voljo jagode. Te se s pravim okusom sicer še ne morejo pohvaliti, a slaščice iz njih so odlične. Tudi torta, za katero potrebujete samo pet sestavin, kar pa ne pomeni, da ni več kot okusna.

Več uporabnih idej najdete na Facebooku

Potrebujete:

  • 400 gramov drobtin iz maslenih ali polnozrnatih keksov;
  • pet žlic stopljenega masla;
  • 350 gramov maskarponeja sobne temperature;
  • 60 gramov sladkorja v prahu;
  • 500 gramov svežih jagod;
  • po želji lahko dodate sok polovice limone, žličko ekstrakta vanilje ali malo medu in svežo meto za posip.
jagoda_shutterstock_425262652.jpg

Priprava:

  • Drobtine iz keksov zmešajte z maslom, da dobite homogeno mešanico. Če je zmes presuha, dodajte še malo masla.
  • Z maso obložite model za torte željene oblike. Dobro jo pritisnite ob s papirjem za peko obloženo podlago in postavite v hladilnik.
  • Maskarpone zmešajte s sladkorjem, po želji dodajte vaniljo, sok limone in med.
  • Kremo razdelite po podlagi iz drobtin ter vse skupaj za eno uro postavite v hladilnik.
  • Med ohlajanjem operite ter na rezine narežite jagode. Lahko se tudi malo poigrate in iz njih izrežete lične vrtnice.
  • Preden torto postrežete, z rezinami jagod prekrijte celo površino in jih posujte s sesekljanimi listki mete.
  • Ponudite takoj ali jo do prave priložnosti pustite v hladilniku.

Avtorica: M. FL.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)