Res je, da na vrtovih še ne zorijo, a na trgovskih policah so že na voljo jagode. Te se s pravim okusom sicer še ne morejo pohvaliti, a slaščice iz njih so odlične. Tudi torta, za katero potrebujete samo pet sestavin, kar pa ne pomeni, da ni več kot okusna.
Več uporabnih idej najdete na Facebooku.
Potrebujete:
- 400 gramov drobtin iz maslenih ali polnozrnatih keksov;
- pet žlic stopljenega masla;
- 350 gramov maskarponeja sobne temperature;
- 60 gramov sladkorja v prahu;
- 500 gramov svežih jagod;
- po želji lahko dodate sok polovice limone, žličko ekstrakta vanilje ali malo medu in svežo meto za posip.
Priprava:
- Drobtine iz keksov zmešajte z maslom, da dobite homogeno mešanico. Če je zmes presuha, dodajte še malo masla.
- Z maso obložite model za torte željene oblike. Dobro jo pritisnite ob s papirjem za peko obloženo podlago in postavite v hladilnik.
- Maskarpone zmešajte s sladkorjem, po želji dodajte vaniljo, sok limone in med.
- Kremo razdelite po podlagi iz drobtin ter vse skupaj za eno uro postavite v hladilnik.
- Med ohlajanjem operite ter na rezine narežite jagode. Lahko se tudi malo poigrate in iz njih izrežete lične vrtnice.
- Preden torto postrežete, z rezinami jagod prekrijte celo površino in jih posujte s sesekljanimi listki mete.
- Ponudite takoj ali jo do prave priložnosti pustite v hladilniku.
Avtorica: M. FL.
Foto: Shutterstock
oddajte komentar