Ko se zunanje temperature povzpnejo v nebo, vsakomur zadiši sladoled. In če se vam tedaj ne ljubi do trgovine, samo odprite hladilnik, kajti v njem zagotovo imate vse, kar potrebujete za pripravo okusne ledene sladice.
Breskove sladoledne lučke, ki jih priporoča portal Pure Wow, so odlična ideja za vsako priložnost.
Sestavine za osem lučk
- 450 gramov olupljenih in narezanih breskev,
- 50 gramov rjavega sladkorja (količino lahko prilagodite okusu),
- pol žličke mletega cimeta,
- ščepec soli,
- 340 gramov navadnega grškega jogurta,
- 110 gramov stepene smetane,
- dve žlički ekstrakta vanilije,
- četrtino žličke mandljevega ekstrakta.
Navodila
- Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija in v njej pecite breskve, da se zmehčajo.
- Pečene ohladite.
- V veliki posodi zmešajte jogurt, sol, smetano, sladkor, vaniljo, cimet in mandljev ekstrakt.
- Z mešanico do tretjine napolnite kalupe za lučke.
- V vsak kalup dodajte štiri žlice pečenih breskev, nato štiri žlice jogurtove mase.
- Nadaljujte, dokler ne porabite vseh sestavin.
- Lučke postavite v zamrzovalnik in jih vsaj dve uri ohlajajte.
Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock
Preberite še: Sladki poletni užitki: bogate čokoladne lučke ali pa: To poletje te bo zasvojil sorbet
Priporočamo tudi: Presenečeni boste, kako ta sestavina izboljša stepeno smetano
oddajte komentar