29.1.2016 ob 2:00
Tako kot je dobra vroča čokolada eden najbolj preprostih virov užitka, tako je tudi dobra kava tista, ki še kako lahko polepša dan. In če boste svojo jutranjo oplemenitili s pravo začimbo, bo ta še boljša, dan pa z njo lepši. Ta začimba je dišeči cejlonski cimet.
Spremljajte nas tudi na Facebooku.
Kaj potrebujete? Napravo za pripravo kave, kavni filter, mleto kavo in cejlonski cimet.
Kako jih uporabite? Kot običajno v kavni filter natresite kavo, čez njo pa potresite polovico žličke cimeta. Kavo nato skuhajte, kot to počnete sicer.
Zakaj je odlično? Saj poznate tisti droben prah, ki plava na površini kave, kadar cimet kavi dodate tedaj, ko je že v skodelici? Tega v tako pripravljeni kavi ne bo, bo pa veliko bolj okusna in poživljajoča.
Namig: Seveda lahko še vedno ostanete pri običajnem dodajanju cimeta v skodelico kave, lahko pa enak način uporabite tudi, kadar svoj ekspreso pripravite v tako imenovani kafetieri.
Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock
oddajte komentar