Jesen je letni čas, v katerem kraljujejo buče. Te so odlične kot priloga, samostojna jed, okusna je bučna juha in slastna bučna pita. Če te ne pripravite zgolj zato, ker ste na tesnem s časom in se vam ne ljubi prižigati pečice, vam ponujamo recept za bučno pito, ki je pripravljena v samo desetih minutah. In to brez peke.
Sestavine:
- 240 gramov kremnega sira (maskarponeja ali rikote),
- 120 gramov rjavega sladkorja,
- 240 gramov bučnega pireja,
- pol žličke ekstrakta vanilje,
- pol žličke mletega cimeta,
- pol žličke naribanega muškatnega oreščka,
- četrtina žličke naribanega ingverja,
- 300 gramov drobtin polnozrnatih krekerjev,
- 100 gramov masla,
- smetana za okras.
Priprava:
- V posodi z električnim mešalnikom zmešajte sir, sladkor, bučni pire in začimbe v rahlo kremo.
- Pekač obložite s peki papirjem.
- Drobtine zmešajte z maslom. Če je masa presuha, dodajte še malo masla.
- Tako pripravljene drobtine pritisnite ob dno pekača.
- Nanje nalijte bučni kremo.
- Pito vsaj dve uri ohlajajte v hladilniku.
- Preden jo postrežete, jo lahko okrasite s stepeno smetano.
Avtorica: M. FL., recept s portala The spruce eats
Foto: Thinkstock
Preizkusite še recepta: Domače beljakovinske rafaelo kroglice brez peke ali paOdlično jagodno rulado, pripravljeno v 30 minutah
oddajte komentar