Prijateljice, ki bogatijo življenje

In tiste, ki jim lahko brez slabe vesti obrnete hrbet.

8.8.2017 ob 8:30

fr.jpg

Nekje med zaključkom srednje šole ter deseto obletnico mature ste se prenehali truditi, da bi ohranili stike s čisto vsem prijateljicami, ki so vam nekoč krajšale čas in s katerimi ste nabirali življenjske izkušnje. Spoznali ste namreč, da je pri odnosih veliko pomembnejša kvaliteta, kot kvantiteta. A vendar, kje je meja? Da jo boste lažje določili, nizamo tri vrste prijateljic, s katerimi morate negovati odnos in tri takšne, na katere lahko hitro pozabite.

Več uporabnih namigov najdete na Facebooku.

Obdržite: Najboljšo prijateljico iz otroštva

Res je, minili so časi, ko ste enkrat tedensko prespali pri njej (ali ona pri vas), a ne glede na to, koliko vode je preteklo od tedaj, ko sta se zadnjič videli, natančno vesta, kje sta ostali in zdi se, kot bi se skupaj zabavali včeraj. Ker vajin odnos temelji na trdnih osnovah, bo vaša prijateljica iz otroštva vedno tam, ne glede na to, kaj se vam zgodi in kolikšna razdalja v kilometrih je med vama.

Zato jo občasno le pokličite, ji pišite in vsaj nekajkrat na leto najdita čas za pošten klepet. Tem zanj vama zagotovo nikoli ne bo zmanjkalo.

Obdržite: Tisto, ki vas navdihuje

Vedno znova ste navdušeni in hkrati malo presenečeni nad njeno voljo in zanosom, s katerima potuje skozi življenje. Zdi se vam, da premore super moči: uspešna je v službi, vzgaja tri otroke, v prostem času se ukvarja s slikanjem. Je brez strahu in njena predanost vas prevzema ter vam sporoča, da v življenju praktično ni ovir, ki jih ne bi bilo mogoče premagati.

Čeprav so vajini življenjski cilji morda različni, čeprav živita različne življenjske sloge, je lahko že zgolj misel nanjo pravi navdih ter izvor neskončne energije in volje.

Obdržite: Navijačico

Premore ogromno pozitivne energije. Je vaša največja podpornica, rada vas ima in vam vedno znova pove, da ste izjemna pevka, pisateljica, gospodinja, mama ali vodja projekta (tudi tedaj, ko vi dvomite vase). Čeprav se vam zdi njena podpora včasih pretirana, njene komplimente sprejmite s hvaležnostjo.

In ne pozabite ji jih vračati v enaki meri.

Pozabite: Opravljivko

Ona ve dobesedno vse. Od tega, kdo je Evinega sina na igrišču porinil do onega, kateri starš namerava otroka prepisati na drugo šolo, katera se bo kmalu poročila in pri komu v zvezi ni vse ravno rožnato. Res je, opravljanje se včasih zdi še kako mamljivo početje, a pomislite nekaj:

če za hrbtom grdo govori o drugih, najbrž tedaj, ko niste ob njej, zavzeto trosi tudi trače o vas ali kritizira vaša oblačila.

Pozabite: Negativko

Vsak (torej tudi vi sami) včasih potrebuje nekoga, da mu malo potoži in si olajša dušo. Lepo je imeti ob sebi ljudi, ki so pripravljeni poslušati. A če se ona v pogovorih zgolj pritožuje, tarna in jadikuje nad svojo usodo, bo tudi vas navdala z negativno energijo ter pesimizmom, ob katerih težave ne bodo prav nič manjše, težje pa se bo z njimi soočati, kot kadar vas navdaja optimizem in nanje znate pogledati s pozitivne plati.

Pozabite: Vzvišeno

Malce prijateljske tekmovalnosti je sprejemljive. A če vas v vsem, s čimer se vi pohvalite ali o čemur zgolj pripovedujete, skuša prekositi s svojimi izkušnjami (njene počitnice so bile stokrat zanimivejše in ob tem še cenejše od vaših), imate opravka z vzvišeno prijateljico.

Ob njej vsi vaši dosežki, na katere ste upravičeno ponosni, zvodenijo. Takšne prijateljice v svojem življenju res ne potrebujete.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)