Šest "prijateljic", ki vam zastrupljajo življenje

Znebite se jih čim prej.

23.4.2017 ob 5:00

shutterstock_535946224.jpg

Zaposleni ste. Komaj najdete proste trenutke za iskrene prijateljice, zato s sledečimi šestimi nikar ne izgubljajte časa. Teh se čim prej znebite. Ne samo, da druženje z njimi ni prijetno, tudi potem, ko se že poslovite, vas spremlja njihov negativen vpliv. Skratka, vašega časa niso vredne.

Več zanimivih dejstev najdete na Facebooku. 

Opravljivka

Saj veste, v mislih imamo tisto, ki takoj po začetnem pozdravu na plano privleče najbolj nore zgodbice o vajini skupni znanki, sodelavki, prijateljici, sosedi. Pozna (ali vsaj meni, da pozna) vse sočne podrobnosti iz njihovega zasebnega življenja. Seveda tudi sami kdaj radi opravljate, a če se ves pogovor vrti okoli tega, kaj je nekdo rekel, kaj je imel oblečeno in koga je obiskal, si morate priznati, da bi čas lahko koristneje porabili.

Zamorjena

Groza, svet, delo, življenje, vse je obupno. Njen kozarec je vedno na pol prazen in jadikovanje iz njenih ust nima konca. Zdi se, da so se nad njo zgrnile vse nesreče sveta. Drugega, kot tarnati sploh ne zna in še tako sončen petek ob njej postane temen in neprijazen. Čas je, da se ji začnete izogibati. Ali vsaj omejite druženje z njo.

Tista, ki vedno zbuja slabo vest

Tako, kot vsi, imate tudi sami veliko dela in nepredvideni dogodki vam včasih preprečijo, da bi izpolnili svoje obljube ter se prijateljicam pridružili na kavi. Prava reč, vsakomur se to lahko zgodi in občutek krivde ter slaba vest sta tu odveč. A ona tega ne razume. Ona vam bo v vsakem pogovoru očitala, da ste jo zadnjič pustili na cedilu. Vaši razlogi je pri tem prav nič ne zanimajo in zato bi ji težko rekli prijateljica.

shutterstock_305248580.jpg

Tista, ki očita

Druženje v petek zvečer. Sama se je ponudila, da bo poskrbela za to. Nato pa ste ves čas poslušali, kako se je trudila, da je dobila mizo prav v izbrani restavraciji, koga vse je poklicala, da je lahko priskrbela dovolj vstopnic ali koliko časa ji je vzelo, da je uspela povabiti vse, ki so na srečanje prišle. Saj ne, da ji niste hvaležni. Ste ji, in zato ste se ji zahvalili, a če vam vsako stvar, ki jo naredi očita, je čas, da jo črtate s seznama prijateljic.

Tista, ki vse prelaga na druge

V nasprotju z ono, ki nekaj stori in nato očita, ta ne počne ničesar, temveč vse prelaga na druge. Obnaša se, kot bi bili njena osebna pomočnica in ko vas znova vpraša, kdaj in v katerem lokalu sta zmenjeni, ter vam mimogrede navrže še, da bodite tam prej in poiščite dobro mizo, lahko zlahka pretrgate nitke, ki vaju vežejo.

Vedno najboljša

Vaše zadnje potovanje je bilo neverjetno. A takoj, ko začnete opisovati svoje podvige, besedo prevzame ona, ki je na izletu pet let nazaj doživela, po njenem mnenju, veliko več. Če se to zgodi enkrat, dvakrat, lahko spregledate, v kolikor pa je vedno najboljša, najglasnejša in v središču pozornosti, je to več kot nadležno. Znebite se je.

Avtorica: M. FL.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)