13.8.2015 ob 8:15
Tokrat za sladka razvajanja ponujamo nekaj odličnih sadnih poslastic, ki jih lahko pripravite iz sezonskega sadja ter z nekaj dodatki nudijo popoln poletni užitek.
Že slediš Mični na Facebooku?
Jagode v čokoladi. Sveže jagode operite, a ne odstranjujte peclja. Stopite temno (najboljša izbira) belo ali mlečno čokolado in vsako jagodo pomočite vanjo. Položite jih na krožnik, ki ste ga obložili s peki papirjem tega pa za približno eno uro v hladilnik, da se bo čokolada na njih strdila.
Za še več sladkanja preberite tudi:
Sveže sadje in chia puding. V kozarec ali posodico s pokrovom vlijte 250 ml mleka po želji ter tri zvrhane žlice chia semen. Kozarec/posodico dobro zaprite in pretresite. Postavite v hladilnik čez noč. Naslednji dan, ko boste pripravljeni na sladkanje, puding dobro premešajte in dodajte slastno sadje (banane, ananas, jagodičevje) ter ostale dobrote, kot so oreščki, cimet, koščki temne čokolade, itd.
Sadna solata s cimetom. Narežite sadje po izbiri na kockice (breskve, marelice, jabolka, hruške, slive, banane, ...). Dodajte malce soka pomaranče in cimeta, premešajte, ter za nekaj časa posodo s sadjem postavite v hladilnik. Ohlajeno sadno solato razdelite v kozarce in jim po žeji dodajte nesladkano smetano.
Sadna nabodala. Odlična ideja za piknike. Izberite priljubljeno sveže sadje (lubenico, melone, ananas, grozdje in podobno), večje sadeže narežite na kocke ter jih nabodite na palčke za nabodala. Ohlajene lahko uživate same ali v družbi raztopljene čokolade.
Pečene breskve. Štiri zrele breskve prerežite na polovico. Odstranite koščice ter jih po želji olupite in jih z odrezanim delom navzdol položite na s peki papirjem obložen pekač. Pecite 20-25 minut pri temperaturi 180°C, da se breskve zmehčajo. Položite jih na krožnike in še tople postrezite s sladoledom ali jogurtom.
Bananin sladoled. V blenderju zmiksajte dve banani, kašo prelijte v posodico in jo postavite v zamrzovalnik. Ko vsebina zamrzne, ji dodajte malce tekoče čokolade ali mandljev in posladek bo pripravljen.
Frape iz lubenice ali melone. Narezano lubenico in melono zmiksajte v blenderju. Dodajte vaniljev sladoled in malce ruma, premešajte, nalijte v kozarce in okrasite s smetano.
Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock
oddajte komentar