Pet drobnih navad za lepši dan in boljše zdravje

Tako preprosto je.

28.4.2018 ob 4:50

sreca.jpg

Včasih kar malo pozabimo, da so malenkosti tiste, ki v življenju štejejo največ. Zlasti, ko gre za zagotavljanje zdravja in dobrega počutja. Poglejte si pet preprostih navad, ki bodo pozitivno vplivale na oboje.

Pijte vodo z limono

Sok polovice limone dodajte kozarcu mlačne vode in s tem napitkom začnite vsak dan. Limona vsebuje veliko vitamina C, ki je močan antioksidant in med drugim skrbi za lep videz ter dobro odpornost. Ob tem ta napitek telo navlaži, pozitivno deluje na prebavo, izboljšuje razpoloženje, spodbuja obnovo telesnih celic in skrbi za pravilno pH ravnovesje v telesu.

S seboj vzemite zdrave prigrizke

Preden se podate od doma, v torbico vrzite zdrav prigrizek: zavojček lupinastih plodov, svež sadež, lonček jogurta. Tako vas lakota med obroki ne bo napeljala na to, da bi kupili čokoladico ali krof.

Vedno imejte s seboj vodo

Voda je za naše zdravje in počutje nepogrešljiva. Da nanjo v vsakodnevni naglici ne bi pozabili, jo v plastenki ali steklenici vedno imejte na dosegu roke. Vseeno, ali ste na sprehodu, na delu ali v telovadnici.

Uporabljajte zobno nitko

Poleg rednega ščetkanja zob je za temeljito ustno higieno nepogrešljiva uporaba zobne nitke. Ne samo, ker bodo tako zobje bolj zdravi temveč tudi, ker zdravje ustne votline vpliva na zdravje celotnega telesa, kotičke med zobmi pa je mogoče očistiti le z zobno nitko.

Vsak dan berite

Branje prinaša več prednosti: izboljšuje spomin, krepi besedni zaklad, spodbuja domišljijo ter kreativnost, pomaga osvajati nova znanja, dviga samozavest in pomirja. Torej vzemite v roke knjigo in vsak dan preberite nekaj strani. Ne bo vam žal. Sploh, če bo zgodba zanimiva.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)