7 stvari, s katerimi vsak dan (nevede) škodujete svoji lepoti

Skrb za kožo se še zdaleč ne začne pri kozmetiki.

21.8.2018 ob 4:00

crnolaska_zenska_lepotica_nakit.jpg

Če boste iz dneva v dan ponavljali sledeče napake, vam tudi najdražji izdelki ne bodo pomagali. Poglejte, s katerimi grehi škodujete svoji lepoti.

1 Prepogosta depilacija

Naj bo voskanje ali uporaba depilatorja, to so za kožo zelo neprijetni postopki, kar vam sporoča z mozoljčki, vraslimi dlačicami in grobo ter razdraženo površino. Depilirajte se največ na vsake tri tedne, še bolje bi bilo, če bi jih med posamičnimi tovrstnimi bitkami z dlačicami preteklo štiri ali šest.

2 Ne spite dovolj

Osem ur spanja ni priporočljivih le za vašemu zdravju in počutju, temveč tudi lepoti. Le tako se bo vaša koža lahko obnovila in ponovno navlažila. Ob pomanjkanju spanja pa bo s časoma postala siva, na videz utrujena, zgubana, izrazitejše bodo tudi zamašene pore.

3 Nosite težka ličila

Težki pudri preobremenijo polt, ta prav tako pod njimi ne diha. Ponudba lažjih pudrov na tržišču je dandanes pestra, če imate na obrazu veliko nepravilnosti, jih skrite s korektorji. Vsakršna ličila vsak večer dosledno odstranite.

4 Ne sproščate se

Ne samo, da napetost povzroča gube, kriva je še za nečisto kožo in akne, polt je zaradi nje videti nezdrava. Primerne sprostitvene tehnike torej ne prijajo le duši, temveč tudi lepoti. Poiščite takšno, s kakršno boste učinkovito pregnali stres ter se ji, pa naj bo to branje, poslušanje glasbe, meditacija ali hoja v naravi, predajajte vsak dan.

5 Pretiravate s sladkorjem

Sladkor in drugi enostavni ogljikovi hidrati uničujejo kolagen, posledica tega je nezdrava in nagubana koža.

6 Pogosto hujšate in se znova zredite

Tako imenovan jo jo učinek je koži še kako neprijazen, saj ta zaradi pogostega raztezanja in krčenja izgublja elastičnost, posledično postane nagubana in se povesi. Ohranjajte torej stabilno težo in se, če imate kakšen kilogramček preveč, zaradi njega ne obremenjujte.

7 Dolgo se prhate z vročo vodo

Od časa do časa vroča prha res prija, a če se ji predajate prepogosto, izpirate s kože naravne maščobe, ta zato postane suha in se začne luščiti. Ko se vaša koža pod prho obarva rdeče, vodo zaprite, ne glede na to, kako močno uživate. Po prhi jo negujte z vlažilnim losjonom. Prav tedaj, ko je še nekoliko vlažna, namreč najlažje vpija vse hranljive in vlažilne snovi.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: 12 najboljših in najslabših živil za lase ali pa Temperatura likalnika, s katero že škodujete lasem


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)