Po tridesetem obvezna nega kože

Ne oklevajte.

11.11.2016 ob 1:05

obraz_shutterstock_369921785.jpg

Trideseta  so v resnici lahko malce zmedena leta: končno ste si uredili življenje, v službi je vse na svojem mestu, imate luštno stanovanje, z dragim razmišljata o družini. Vse je lepo in prav, le koža vam povzroča malce več preglavic: kako jo negovati? Poglejte si pet nasvetov, ki vam bodo v letih, ko se kaj hitro začno risati gubice, še kako prišli prav.

Več koristnih namigov poiščite na Facebooku.   

Reden piling

Odmrle celice na koži ne samo, da zavirajo njeno obnovo, zaradi njih se hitreje narišejo gubice, ki postajajo ob nerednem odstranjevanju vrhnje plasti izrazitejše. Vsaj tedenski pilingi so zato obvezni, nič narobe ne bo, če jih izvajate še pogosteje. Lahko uporabite domačega, ki ga izdelate iz mešanice soli, mlete kave in olivnega olja, kožo lahko enkrat na teden očistite z nežno brisačo ali uporabite kakšen drug piling. Le ne pozabite nanj.

--> Preberite še: Lepotni izdelki, ki nas negujejo to jesen

Nežno umivanje

Seveda je prav, da redno in dosledno čistite obraz in z njega odstranjujete odvečno maščobo, a naj bo poleg vode vaša največja zaveznica micelarna voda ter se izogibajte agresivnejšim izdelkom, ki pretirano izsušijo kožo.

Priskrbite si dobro kremo za področje okoli oči

Z njo sedaj res ne gre več odlašati. Na tržišču jih je veliko in težko je svetovati, katero izbrati.  Tisto, ki vam najbolj ustreza, boste morali poiskati sami in jo redno, vsako jutro nanašati.

--> Preberite še: Zemljevid na obrazu kaže, da je čas za akcijo

Nikamor brez zaščitnega faktorja

Ta naj bo v vlažilni, v hranilni kremi, kremi za roke, v pudru, v obrazni meglici, skratka v vseh kozmetičnih izdelkih.

Spanec

Nobena krema, noben piling, nobena puder, nobeno čistilo kože ne more nadomestiti primerne količine spanja. Med njim se koža obnavlja in z njegovo pomočjo ohranja mladost. Verjemite, kolagen vam bo hvaležen.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)