Pet najlažjih načinov za premagovanje suhe kože

Vplivata tudi prha in spanec.

27.12.2016 ob 6:56

shutterstock_226234501.jpg

Čeprav ste še tako velika ljubiteljica zime in vsega, kar ta s seboj prinaša, veste, da koži ne prizanaša. Suha polt in razpokane ustnice so ene največjih nadlog tega dela leta, ki pa jih lahko premagate. Kako torej izničiti vplive mraza in vetra, ki vas bičata, ko zapustite dom ter suhega zraka v ogrevanih prostorih?

Več koristnih namigov najdete na Facebooku

Uporabljajte obrazno olje

Bogata obrazna olja znatno negujejo, nahranijo in navlažijo suho kožo. Najboljša so arganovo, svetlinovo in avokadovo olje, saj povečujejo tudi naravno zaščito polti. Če vam ideja, da bi vašo negovali samo z oljem ne diši, ga nekaj kapljic dodajte v običajno kremo, ki jo uporabljate in z njo vsak dan razvajate obraz.

-->PREBERITE ŠE: Super trik za nego razpokanih ustnic

Priskrbite si vlažilce zraka

Vseeno je, ali dom ogrevate s centralno kurjavo, s kaminom na drva ali z električnimi pečkami, vsako umetno ogrevanje znatno izsušuje zrak, prav suh pa je največji sovražnik lepe in gladke polti. Zato si omislite vlažilec zraka in ga uporabljajte zlasti v spalnici. Tako bo koža ohranjala vlago tudi tedaj, ko boste počivali.

Pijte manj kofeina

Kavo imate radi, a žal na kožo ne vpliva najbolje. Deluje namreč diuretično in zaradi nje telo hitreje izloča tekočino. Posledično se pojavi dehidracija, ki je pozimi še izrazitejša, kot v drugih delih leta. Skodelica ali dve naj bo, več raje ne.

-->PREBERITE ŠE: Prava hrana za vašo kožo

Pijte več vode

Namesto kave in pravega čaja si privoščite naravne zelišče čaje in seveda ne pozabite na vodo. Prvi pogoj za dobro navlaženo kožo je namreč hidratizirano telo. Osem kozarcev na dan, torej. Raje kakšnega več, kot kakšnega manj.

shutterstock_355923947.jpg

Omejite čas prhanja

Malce bo zabolelo, a dolge, sploh vroče prhe niso zaveznice nežne kože. Vročina namreč z nje izpira naravna olja, ta je zato suha in razdražena. Prha naj bo topla (ne vroča) in ne pretiravajte z drgnjenjem. Takoj, ko stopite izpod vode, na kožo nanesite losjon, saj so pore tedaj odprte in se bodo snovi lažje vpile ter zadržale v koži. Tako kot kremi za obraz, lahko nekaj kapljic olja dodate tudi sredstvu, s katerim razvajate telo. To bo koži zagotovilo še več mehkobe in nežnosti, kot losjon sam.

Avtorica: M.F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)