Poletne navade, ki bi se jih morali držati celo leto

Poletni čas je zagotovo najbolj blagodejen za naše telo. Zato ga razvlecimo kolikor se da.

3.8.2016 ob 11:15

poletje_shutterstock_394099204.jpg

Zagotovo je poletje tisti letni čas, ko najbolj blestimo v svoji koži. Dolgi in sončni dnevi, ogromna izbira sveže zelenjave in sadja, lepo vreme za gibanje na zraku in za povrh še čas počitnic … Vse to pripomore, da se počutimo bolje, smo manj pod stresom in posledično tudi boljše izgledamo.

Zakaj ne bi takšnega počutja razvlekli kar čez celo leto? Predstavljamo navade, ki so nam poleti povsem samoumevne, zato bo več kot odlično, če se jih držimo tudi, ko ga bo konec.

Založite se s sezonskimi živili

Uživanje sezonske zelenjave in sadja je najbolj zdrav način prehranjevanja. Živila imajo takrat najboljši okus in največji delež hranilnih snovi in vitaminov. Zato se zdaj najejte paradižnikov, breskev in grozdja, jeseni pa naj paradižnike zamenjajo buče in jabolka.

poletje_shutterstock_326278043.jpg

Gibajte se

Sončni dnevi kar kličejo po gibanju v naravi, ko nastopi dež in mraz pa nas prevečkrat premami poležavanje na kavču. Kar seveda ni prav. Tudi ko bo vreme slabše, se prisilite in sprehodite na svežem zraku.

poletje_shutterstock_197259443.jpg

Obdržite sončno kremo

Že res, da je sonce poleti najmočnejše, a tudi po poletju ne pozabite na sončno kremo, saj je naša koža ves čas izpostavljena UV žarkom.

Nosite sončna očala

Prav tako kot kožo, moramo tudi oči varovati skozi celo leto.

poletje_shutterstock_262396823.jpg

Poskrbite za hidracijo

Poleti nas žeja prisili k pitju vode, v hladnejših mesecih pa se marsikomu zgodi, da žeje sploh ne občuti. Zato se morate opomniti in poskrbeti za hidracijo, saj je ta ključna za zdravo delovanje našega organizma.

Omislite si rekreacijo v vodi

Ste opazili, da poleti nimate težav s hrbtom, vaše telo pa je naenkrat bolj vitalno? K temu je zagotovo pripomoglo plavanje. Zakaj ne bi torej z njim nadaljevali, ko bo kopalne sezone konec? V pol ure plavanja pokurimo 230 kalorij, kar je odličen razlog, da si omislite karto za pokrit bazen. Celoletno gibanje v vodi pa bo pozdravila tudi vaša hrbtenica.

Urejena stopala

Pedikerke vedo povedati, kako se poveča povpraševanje za ureditev stopal pred poletjem. Kaj pa čez zimo? So vaša stopala polna trde kože, nohti pa povsem neurejeni? Ne le, da so neurejena stopala neestetska, so tudi odlično mesto za razvoj bakterij in glivic. Zato na stopala mislite skozi celo leto.

poletje_shutterstock_217497685.jpg

Avtorica: Da. M. 
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)