Novoletne zaobljube, ki jih boste lahko uresničili

Ostanite na realnih tleh.

29.12.2016 ob 7:10

obljube.jpg

Ob vsakem zaključku leta sprejemate visoko zveneče novoletne zaobljube? Seveda jih. Pa jih tudi uresničite? Praviloma ne. Največkrat zato, ker si z njimi zadate nerealne cilje, ki jih je težko ali celo nemogoče doseči. Zato letos sprejmite takšne zaobljube, ki jih boste v resnici lahko izpolnili. Poglejte si šest najboljših idej.

Več uporabnih  namigov najdete na Facebooku. 

Vsak dan bom za eno uro pozabila na sodobno tehnologijo

Tehnološka detoksikacija je dobrodošla. O njej ste razmišljali že prejšnja leta in si zadali nemogoč cilj: teden dni brez facebooka ali vikend brez telefona. Verjemite, to je bolj mučenje kot terapija in seveda namere niste uresničili. Zagotovo pa jo boste, če si boste obljubili, da se boste vsak dan odklopili samo za eno uro. Še vedeli ne boste, kdaj bo minila.

Ne bom se več opravičevala zaradi tortice

Zakaj bi si obljubljali, da se boste odpovedali vsem sladkostim življenja? Če se vam zljubi čokoladna tortica, si jo privoščite. Ali slasten milk shake ali babičine kekse. Zaradi njih je slaba vest odveč in nikomur, niti sebi, ne dolgujete opravičila, če se občasno želite malo pocrkljati.

Vsaj enkrat na mesec bom poklicala prijateljico

Tisto, s katero sta skupaj preživeli nešteto lepih trenutkov, pa vaju je usoda ločila. Tudi njo ste imeli v mislih prejšnja leta, ko ste si obljubili, da jo boste poklicali enkrat na teden. A v vsakodnevni naglici se je vse skupaj izjalovilo. Postavite si realnejši cilj in si obljubite, da jo boste poklicali enkrat na mesec. Tega se boste, obema v veselje, lažje držali.

Na noč bom spala vsaj sedem ur

Osem vam pač ne bo zneslo (kar veste iz lanske izkušnje). A tudi sedem jih bo dovolj, če si jih boste res privoščili vsako noč.

Zmernejša bom pri nakupih

Kar ne pomeni, da se jim boste povsem odpovedali in da si ne boste kupili ničesar, kar bi bilo namenjeno samo vaši duši. Vendar zapravljanje ne bo več prioriteta, temveč le občasen dogodek.

Poiskala bom zase (in za prijateljico) najboljšo vadbo

Zakaj se mučiti z vajami, ki jih ne marate ali celo sovražite? Kam to vodi, že veste: na koncu vse skupaj opustite in telovadnico zamenjate za kavč. Letos si obljubite, da boste našli takšno aktivnost, ki vam bo res pisana na kožo, s seboj povabili prijateljico in tako se boste vedno z veseljem preoblekli v telovadno opremo, ter izpolnili še eno novoletno zaobljubo.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)