Naredi si najslajšo jagodno marmelado brez sladkorja

Za sladek, sočen, okusen in zdrav zajtrk ali za slastne palačinke.

13.6.2016 ob 1:00

jagodna m.jpg

Znova smo pri jagodah. Njihov čas nedvomno gre dodobra izkoristiti in si, ko zorijo po vrtovih in gozdovih, pripraviti zaloge za tedaj, ko jih v naravi ne bo več. Iz njih lahko skuhate okusno marmelado. Založite police v hladilniku s takšno, ki ne vsebuje sladkorja in ne konzervansov ter bo odlično uspela, četudi sodite med začetnike v kuhinji.

Več nasvetov za zdravo življenje poiščite na Facebooku.

Sestavine:

  • Kilogram jagod;
  • 60 mililitrov limoninega soka;
  • Tri žličke naribane limonine lupine;
  • 70 gramov medu.
jagodna.jpg

Postopek:

  • Jagode operite, očistite, spasirajte in nato stresite v globljo posodo.
  • Dodajte ostale sestavine: limonino lupino, limonin sok in med.
  • Dobro pomešajte in kuhajte na zmerni temperaturi.
  • Po približno 45 minutah, oziroma ko se nekoliko zgosti, je marmelada kuhana.
  • Napolnite z njo oprane manjše kozarčke, zaprite in počakajte, da se ohladijo.

Marmelado shranite na hladnem, temnem mestu, po odprtju pa obvezno v hladilniku in jo porabite v dveh tednih, saj je povsem brez konzervansov.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)