6.5.2015 ob 1:00
Že dolgo je mogoče kupiti lepe, rdeče in na pogled res okusne jagode. A žal tiste prve pravega okusa še nimajo. Če so tudi vas prevarale in ste domov prinesli velike jagode ter nato ugotovili, da je njihov videz obljubljal več okusa, si poglejte, kako sadeže brez prave arome spremeniti v slasten zalogaj.
Specite jih v pečici
Potrebujete: 450 gramov svežih jagod, dve žlici agavinega sirupa ali 50 gramov rjavega sladkorja, žlico ekstrakta vanilje.
Priprava:
Takšna termična obdelava ne bo uničila njihove oblike, v kombinaciji z izvlečkom vanilje, sirupom ali sladkorjem ter naravnimi sokovi pa bodo razvile pravo aromo in dobile boljši okus.
Dodaten nasvet: Tako pripravljene jagode lahko dodate žitom za zajtrk, jogurtu, kremnim sladicam ali tortam. Lahko pa si jih privoščite kot samostojni desert. Skratka, uživajte!
Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock
oddajte komentar