Kdaj ste upravičeni do vračila denarja

Naučite se postaviti zase.

15.9.2016 ob 7:20

vracilo.jpg

Ne glede a to, ali gre za drage počitnice ali zgolj za sendvič, ki ste ga kupili v trgovini. Če s tistim, kar ste dobili za svoj denar, upravičeno niste zadovoljni, zahtevajte njegovo vračilo. Brezkompromisno in nedvomno v sledečih primerih.

Vaša hotelska soba je umazana

V odtoku kopalnice ste našli lase. Ali madeže na brisači. Seveda naj vam to ne pokvari počitnic, a prav tako tega mirno ne požrite. Sprehodite se do recepcije ter povejte, kaj vam leži na duši. Brez kričanja in nestrpnosti pojasnite zadeve. Najbrž bodo sami ponudili nižjo ceno, če se to ne bo zgodilo, zahtevajte vračilo denarja vsaj za eno noč.

Niste dobili tistega, kar ste zahtevali

Prosili ste za bujno pričesko, a vendar ne tako bujno. Če z delom tistega, ki vam je nudil storitev, niste zadovoljni (pa naj bo frizer, kozmetičarka, manikerka) to povejte. Takoj, na licu mesta. V kolikor na razumevanje ne boste naleteli, zahtevajte nadrejenega. Ne glede na to, nad čim ste bili razočarani, upravičeni ste do vračila denarja. Ne zato, ker ste zahtevni ali grabežljivi temveč, ker niste dobili tistega, za kar ste, oziroma naj bi plačali.

Vašemu vodovodarju je spodletelo

Hišna popravila niso vedno mala malica. In čeprav ste večini res kos sami, včasih vendarle raje pokličete nekoga, ki se na pipe in takšne ter drugačne napeljave dobro spozna. Če svojega dela ne opravi tako, kot je potrebno, vi pa imate zato v kopalnici še večjo poplavo, bodite neizprosni ter zahtevajte vračilo denarja. Ter poiščite drugega mojstra.

Kupili ste pokvarjeno hrano

V naglici med nakupovanjem niste opazili, da je jajce v embalaži razbito, avokado pa gnil. Gre še za en primer, ko ni časa čakati in ne oklevati. Pobašite nakupljeno, vzemite račun ter se vrnite v prodajalno, kjer boste zahtevali vračilo denarja. Ali nove izdelke, odločitev je vaša.

Vaša oblačila še daleč ne dosegajo obljubljene kvalitete

Le nekajkrat ste oblekli novo jopico, pa je že povsem sprana, hkrati se njeni šivi parajo kot za stavo. Če se to zgodi prej, kot v treh mesecih, jo odnesite nazaj v trgovino in govorite s poslovodjo ter zahtevajte vračilo denarja. Račun vam bo pri tem prišel prav.

V restavraciji so vam izstavili previsok račun

Morda se vam zdi odveč, a vendar velja vedno, vedno pregledati račun v restavraciji. Presenečeni boste, kolikokrat dvojno računajo pijačo. Ali dodajo solato, ki je niste jedli. Če so vam izstavili previsok račun, zahtevajte denar nazaj. Četudi to opazite šele naslednji dan.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)