Kako čez poletje prihraniti denar

Vzdrževanje doma ni poceni, a vsaj poleti lahko z nekaj nasveti prihranite veliko.

5.6.2015 ob 1:00

shutterstock_148713014.jpg

Stroški vzdrževanja stanovanja ali hiše so poleti nižji kot čez leto, a s pravimi rešitvami in idejami jih lahko še dodatno znižate. Predstavljamo nekaj nasvetov, kako si bo vaša denarnica v prihajajočih mesecih odpočila ...

Obroki z žara. Vaša pečica, štedilnik in mikrovalovna pečica si bodo spočili, prihranili boste pri elektriki, hkrati pa boste uživali tudi bolj zdravo hrano, saj žar zahteva minimalno uporabo olja.

shutterstock_149332103.jpg

Klimo in ventilator na minimum. Medtem ko boste uživali na soncu, dom pred vročino zaščitite z roletami, proti večeru pa jih dvignite, odprite okna in ustvarite rahel prepih. Na ta način boste dom ohladili brez uporabe klime ali ventilatorja, kar pomeni, da boste prihranili pri elektriki. Poleg tega ne boste izpostavljeni mrzlemu zraku iz klime, ki je v poletnih mesecih velikokrat krivec za prehlade.

Prhanje z mlačno vodo. Pozimi prijajo vroče prhe, ki ogrejejo, poleti pa hrepenimo po ohladitvi. Če se boste čez poletje prhali z mlačno vodo in boste uporabo vroče spravili na minimum, lahko prihranite veliko.

shutterstock_273600134.jpg

Izklopite naprave. Vsak vir vročine je poleti odveč, zato iz napajanja izklopite računalnik, televizor in ostale naprave, ki znajo ogreti vaš dom. Ta nasvet je še posebej uporaben za bivanje v manjšem stanovanju. Stanovanje bo hladnejše in vaša denarnica srečnejša. Poleg tega si boste še odpočili od elektronskih naprav.

Lase in perilo posušite na zraku. Dovolite lasem, da si odpočijejo od težkega zraka iz sušilnika za lase in si jih raje posušite na toplem poletnem soncu. Denar boste prihranili tudi, če boste na tak način sušili perilo. Sušilni stroji namreč porabijo veliko energije, zato jim poleti privoščite kolektivni dopust.

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)