Na potovanju: rak počasen, dvojček brez denarnice

Oven hoče biti povsod najboljši, lev vedno vzbuja pozornost, devici pa zmanjka prostora za obleke.

31.8.2015 ob 10:00

shutterstock_255730888.jpg

Ste pripravljeni za poletna potepanja? Vam pomenijo užitek ali zgolj stres? Poglejte, kaj o tem, kakšen je vaš pogled na počitnikovanje, kako se na njem vedete, kako se pripravite in koga vzamete s seboj, pravijo zvezde.


Že slediš Mični na Facebooku?


Preberite še:

OVEN

Ovna vedno žene tekmovalnost. Povsod želi blesteti in med potovanji pokaže, kdo je najboljši voznik. Čeprav je preveč nestrpen, da bi se lahko s tem nazivom okronal, je ponosen lastnik športnega avtomobila, v katerega natrpa vso družino, vsak član pa lahko s seboj vzame zgolj pol kovčka prtljage. Za kaj več ni prostora. Med vožnjo noro prehiteva, vozi skozi rdeče luči, zganja hrup in preklinja. Če se mu zgodi kaj slabega, so krivi vsi drugi, le on ne.

Idealni sopotnik zanj je lev, ki prav tako obožuje hitre avtomobile, hkrati pa bo ponosen, ker njegov oven prehiteva vse druge, ki sicer sploh ne vedo, da tekmujejo.

shutterstock_173157041.jpg

BIK

Biku se ne mudi nikamor. Za na pot se pripravlja počasi, tako tudi potuje in s tem v obup spravlja svoje sopotnike. Zanj sta bolj kot hitrost pomembna varnost in udobje, običajno ima velik avto, po možnosti karavan, kamor lahko strpa vse, kar potrebuje za svoje udobje na počitnicah: od ležalnika do žara in hrane. Biki so previdni in strpni šoferji.

Idealni sopotnik: rak. Oba sta hedonista in obiskujeta restavracije ter odkrivata vedno nove okuse, z dopusta pa se vrneta s kakšnim kilogramčkom preveč.

DVOJČKA

Pakira pet minut pred odhodom, zato obvezno kaj pomembnega pozabi. Nikoli mu ne zaupajte ključev, potnega lista, vozovnic ali podobnega, saj jih bo zagotovo kje pozabil ali izgubil. V avtu je nervozen, nima miru, stalno preverja mobitel, odgovarja na klice in menja vozne pasove. Če potuje z javnim prevozom, se zapleta v pogovore s tujci, spozna, da je njihov cilj zanimivejši od njegovega, in prav nobena redkost ni, da v trenutku spremeni načrt potovanja.

Idealni sopotnik: vodnar. Oba sta avanturista, ki uživata v dinamičnem potovanju in na koncu spoznata pisano množico novih ljudi.

shutterstock_264961325.jpg

RAK

Odhod na morje je zanj idealna priložnost za spoznavanje novih krajev. Nikoli ne potuje po avtocesti, ampak sopotnike muči po starih cestah, da bi doživeli vse čare dežele, po kateri se vozijo. Če bi radi hitro prišli do cilja, ne potujte z rakom. Neredko nanj pridejo dan ali dva pozneje, kot so sprva nameravali. Kot voznik je počasen in previden.

Idealni sopotnik: bik. Ta je dovolj potrpežljiv in se ob neštetih postankih upravičeno nadeja tudi obiska kakšne dobre restavracije.

LEV

Priprave na potovanje se za leva začnejo tedne pred odhodom. Seveda so del tega nakupi novih oblačil, obutve in modnih dodatkov. Veliko da na svoj videz in vtis, ki ga pusti pri drugih, zato je lastnik najlepšega avtomobila, oborožen z modernimi sončnimi očali in najnovejšim telefonom v roki. Na cesti se pogosto šopiri in prehiteva.

Idealni sopotnik: poleg ovna tudi tehtnica, ki ji videz prav tako veliko pomeni in se odlično počuti v lepem avtomobilu, ki pri drugih voznikih vzbuja zavist.

shutterstock_208127053.jpg

DEVICA

Devica s seboj obvezno vzame zdravila, povoje, obliže in druge medicinske pripomočke. Tu so razni sirupi in tablete za vsak primer. S seboj ima tudi ogromne količine tekočine in seveda vedno pripravljen zdrav obrok. Ob vsem tem za drugo ostane le malo prostora, zato s seboj večinoma vzame praktična oblačila, s katerimi so mogoče neštete kombinacije. Med vožnjo je previdna in malce negotova vase in je zato za volanom na videz živčna.

Idealni sopotnik: kozorog. Oba sta izjemno previdna in uživata v vzajemni potrebi po tem, da bi čim varneje prišla na cilj.

TEHTNICA

Za na pot se pripravlja dneve in s seboj vedno vzame preveč kovčkov, prenapolnjenih z oblačili. Ker je neodločna, za vsak dan vzame vsaj tri različne kombinacije oblek, gomilo čevljev in ogromno kozmetike. Če potujete s tehtnico, vedite, da v avtomobilu ne bo veliko prostora, zato vzemite le tisto, kar resnično potrebujete. Njen avto mora biti lep in eleganten, varnost ni tako pomembna. Med vožnjo je malce raztresena: one si v vzvratnem ogledalu kar naprej popravljajo ličila, oni pa v njem občudujejo svoj nasmeh.

Idealni sopotnik: lev. Tudi ta rad pri drugih vzbuja zavist, se ustavlja v najdražjih restavracijah in se razvaja z drago hrano in pijačo.

shutterstock_255837499.jpg

ŠKORPIJON

S seboj vedno vzame le najosnovnejše, to pa pričakuje tudi od tistih, s katerimi si deli avto. Posebnih priprav za na pot nima, ko pa se odpelje, mora biti vse po njegovem. Pozna vse bližnjice in skrivne poti v nasprotju s tistimi, ki so po njegovem mnenju zgube. A pogosto se izgubi in na cilj pride zadnji. Meni, da je njemu vse dovoljeno, zato vozi hitro in dela prekrške, če pa ga naredi kdo drug, v trenutku izgubi živce.

Idealni sopotnik: nihče. Škorpijon najraje potuje sam. Drugi so zanj zgolj ovira.

STRELEC

Strelec obožuje potovanja, najraje potuje v terenskem vozilu ali kombiju, kjer se lahko vozi čim več ljudi. Če potujete z njim, vedite, da počitka ne bo. Najsrečnejši je, ko nove kraje odkriva v množici, v vozilu spodbuja k družabnim igram, petju in podobnem, čeprav nobeden za to ne kaže volje. Brez pomisleka ustavlja štoparjem in v njih takoj najde nove prijatelje.

Idealni sopotnik: vodnar. Skupaj se neizmerno zabavata in pot do želenega cilja je zanimivejša kot dopustovanje samo.

shutterstock_231033142.jpg

KOZOROG

Sovraži vsako spremembo, zato je potovanje zanj prava nočna mora. Priprave nanj sicer trajajo tedne, mesec dni pred odhodom preveri stanje avtomobila, pripravi vse orodje, ki ga bo morda potreboval, in ko pride dan D, gre na pot tri ure prej, da bi se izognil gneči. Pred tem izdela natančen načrt potovanja, na vsaki bencinski preverja tlak v pnevmatikah, doliva tekočino za stekla in olje. Vsako uro se ustavi na kavi ali čaju, med vožnjo pa ne prenese nikakršne motnje.

Idealni sopotnik: prav tako kot on previdna devica, ki ne želi odstopati od načrta in je vedno pripravljena na vse mogoče težave.

VODNAR

Zanj ni pomembno kam, ampak s kom gre na pot. Rad spoznava nove ljudi in jih brez oklevanja vabi s seboj. Pogosto pristane v povsem drugem kraju, kamor je nameraval, kar je znak njegove neodvisnosti in svobodnega duha. Z njim vedno pričakujte nepričakovano. Med vožnjo poje in se zabava, zato ni najprevidnejši voznik, če pa ga vznemiri kakšen preveč nestrpen šofer, zna pokazati tudi svojo vulgarno plat.

Idealni sopotnik: strelec. dva hipija v kombiju, ki jima je glavni namen zabava, odhod na morje pa idealna priložnost za nove izkušnje.

RIBI

S seboj vzame vsaj tri kovčke, v njih pa največkrat ni nič koristnega, le kopica stvari, ki jih nikoli ne bo uporabila. Obvezno pozabi denarnico, dokumente ali vsaj polnilnik za prenosni telefon. Vedno zamuja in zato vse spravlja v slabo voljo. Vozilo ribe je največkrat v takšnem stanju, da ga zna voziti le sama: menjalnik se malce zatika, vrata se odpirajo na poseben način, včasih pozabi natočiti gorivo (opozorilna lučka ne sveti več) ali zamenjati olje. Na cilj pride z zamudo, njeni sopotniki pa so tako utrujeni, da preostanek dopusta zgolj nabirajo moči za povratek.

Idealni sopotnik: rak. Ta je dovolj potrpežljiv in se mu nikamor ne mudi. Medtem ko riba hladi razgret motor, on s fotoaparatom beleži trenutke s potovanja in lepo naravo.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)