Zdravi z manj denarja

Večkrat stopite za štedilnik, omislite si kakšno gredico in pametno izbirajte prigrizke.

14.4.2015 ob 10:00

shutterstock_141377104.jpg

V času, ko so zdrava in naravna živila že skoraj luksuz, je težko sprejemati zdravju prijazne odločitve. Ni pa to nemogoče. Poglejte si nekaj načinov, s pomočjo katerih boste poskrbeli za zdravo prehrano in ob enem za polno denarnico.

Pogosteje obiščite tržnico. Seveda je bolj priročno sadje in zelenjavo kupovati v supermarketih, kjer je vse, kar potrebujete, zloženo na majhni površini. A vsaj enkrat tedensko obiščite tržnico. Tam boste našli veliko bolj sveže darove narave.

Več kuhajte. Pozabite na kosila in večerje v restavracijah. Hrana tam je res privlačna na pogled, a videz še zdaleč ne obljublja tudi zdravja. Raje kuhajte sami doma, tako boste natančno vedeli, kakšne sestavine se skrivajo v vsakem vašem obroku.

Vrtnarite. Med nakupom se večkrat odločite za organsko hrano. Ta je na žalost res dražja od običajne, prav zato bi morda morali razmisliti o tem, da bi vrtnarili tudi sami. Pa čeprav na balkonu. Ne obremenjujete se s količino tako pridelanih živil. Kljub temu, da te ne bodo velike, bodo nedvomno pripomogle k vašemu zdravju in proračunu.

Pametno izbirajte prigrizke. Ko se vam bo naslednjič zahotelo prigrizka, raje kot po keksih ali čipsu posezite po nesoljenih in nepraženih arašidih, pistacijah in drugih oreščkih. Seveda pa tudi z njimi ne gre pretiravati.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)