Kdaj poslati prošnjo za službo, da boš zagotovo povabljena na razgovor

Ni vseeno, kateri del dneva boš izbrala.

22.3.2018 ob 6:10

prijava_micna.jpg

Dolgotrajno iskanje idealne službe je končno poplačano. Na seznamu prostih delovnih mest si našla sanjsko delo. A preden prošnjo za zaposlitev skupaj z življenjepisom pošlješ odgovorni osebi, vzemi na znanje: obstaja idealen del dneva za prijavo na delavno mesto.

Tako so vsaj zapisali strokovnjaki, ki so za TalentWorks na to temo izvedli študijo.

Z njeno pomočjo so dognali, da so na razgovor najpogosteje povabljeni kandidati, ki svojo prošnjo po elektronski pošti pošljejo med šesto in deseto uro zjutraj, top termin pa je 7.30.

Tisti, ki jo pošljejo popoldne so velikokrat spregledani, najslabše se piše vsem, ki vlogo oddajo po četrti uri popoldne. Tem delodajalci največkrat ne namenijo niti odgovora. 

Te zanima, zakaj?

Z zgodnjim pošiljanjem si kandidati zagotovijo, da je njihova prošnja v inboxu prejemnika med prvimi vsebinami. Kar je glede na to, da večina zjutraj najprej pregleda vso prejeto pošto, povsem smiselna razlaga.

In če ta trenutek zamudiš, brez panike. Obstaja še en del dneva, ki veliko obeta. Kot so namreč zapisali izvajalci raziskave, imajo dokajšnjo možnost tudi vsi, ki svojo prošnjo na dotični naslov pošljejo nekje v času kosila.

Preberi še: 

Vprašanja na razgovoru, ki jih lahko zastaviš

Šest nasvetov pri iskanju službe, ki so tako osnovni, da jih pogosto pozabimo

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)