Šefi razkrivajo bizarne prigode na razgovorih za delo

Eni s seboj pripeljejo starše, drugi zaposlitev iščejo le zato, ker so bili v to prisiljeni.

1.5.2017 ob 5:00

shutterstock_460817110.jpg

Delodajalci so gotovo eni izmed tistih, ki se takrat, ko objavijo razpis za delo srečajo z vsemi mogočimi situacijami. Nekateri izmed njih so na Redditu razkrili, kako absurdnim in bizarnim razgovorom za delo so bili priča v svoji karieri.

1.Mamin sinček

Prvi izmed njih je zapisal: "19-letni fant je prišel na razgovor z mamo. Ko sem vljudno vprašal, zakaj je mama prišla z njim, je ona odgovorila, da se le želi prepričati, da je to pravo podjetje zanj in se prepričati, ali bo razgovor objektiven. Postavil sem prvo vprašanje, odgovorila je ona. Povedal sem, da poteka razgovor le s kandidatom, a mi je odvrnila, da ne gre nikamor. Obema sem se zahvalil in povedal, da delovno mesto zahteva sposobnost reševanja težav, kritično razmišljanje in dodal, da v kolikor ne morem zaposliti obeh pod eno plačo, to ne bo funkcioniralo. Nato me je poslala nekam." 

2. Na delovnem mestu bi imela tudi mamo

Na razgovoru me je neko dekle vprašalo, če lahko na delovno mesto pripelje mamo. Odvrnil ji je, da lahko, vendar le, če lahko zagotovi, da se ne bo dolgočasila.

PREBERITE še // Pet ginekologov iskreno o tem, kaj si mislijo o pacientkah

3. Zbali so se ga

Nekemu delodajalcu se je najbolj v spomin utrnil grafični oblikovalec, ki je v svojem portfoliu prinesel slike umorjene ženske. Ko je razlagal slike, se je tako vživel in bil tako fasciniran, da jih je postalo strah. Kar nekaj časa po tem razgovoru, ni nihče upal do avtomobila sam.

4. Hotel je uspavati pse

Delodajalec je moškega na razgovoru vprašal, kdaj bi lahko pričel, pa je odvrnil, da mora najprej uspavati svoje pse, a da je pripravljen to storiti čim prej. Poklicali so ga kmalu po tem, ko je zapustil pisarno, da smo mu sporočili, da ni bil izbran. Pohiteli so v upanju, da za štirinožne ljubljenčke ni bilo prepozno. 

5. Prisilili so jo starši

Dekle na razgovoru je delodajalec vprašal, ali išče dolgoročno ali kratkoročno zaposlitev. Odgovorila mu je, da se je v resnici prijavila zato, ker ima slabe ocene in ker ponočuje s prijatelji, zato so ji starši naložili, da si mora sama plačati zavarovanje za avto. Zapisal je še, da se še danes sprašuje, ali je dobila službo.

6. Hotel zaposlitev, na razgovoru pa ga ni bilo

Nenavadna je tudi ta zgodba: "Poslal mi je sporočilo in spraševal, ali je dobil službo. Vse bilo super, če bi se korenjak vsaj pojavil na razgovoru." 

7. Jokal je kot dež

Na razgovoru za delo v šoli so učitelja vprašali, zakaj je postal učitelj.  Moški je pričel jokati in deset minut razlagal o tem, kako so se mu posmehovali, ko je bil otrok.

Avtorica: P. Pa. 
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)