Idilični slovenski kraji, ki so v živo videti še bolje kot na Instagramu

Veste, kam zbežati med praznično norijo in mestnim vrvežem?

25.12.2017 ob 6:00

bled1.jpg

Decembrsko vzdušje je na vrhuncu. V vsem tem vrvežu si gotovo vsak izmed nas želi vsaj za nekaj trenutkov sprostiti telo in duha. Najboljši kraj za to je zagotovo narava in svež zrak, ki ga v Sloveniji ne primanjkuje. Kako idilično, pravljično in spokojno je ponekod po Sloveniji, razkrivajo posnetki objavljeni na Instagramu. Morda boste ob ogledu fotografij dobili kakšno idejo za hitri pobeg iz mestnega vrveža.

Velika planina

Velja za pravi naravni biser. Fotogenična ni le poleti in spomladi, temveč tudi pozimi, ko jo prekrije sneg. Ponuja obilo aktivnosti od sankanja, teka na smučeh, pohodništva in še kaj.

Pred odhodom na Veliko planino pa le preverite, ali sedežnica, ki pelje na vrh obratuje. Ob neugodnih vremenskih razmerah se lahko namreč zgodi, da ta ne deluje.

Pokljuka

Športni navdušenci so gotovo navdušeni nad Pokljuko, ki poleg čudovite in zasnežene pokrajine ponuja idealne pogoje za tek na smučeh in ostale zimske aktivnosti.

A post shared by Jure Horvat (@jureh3) on

#pokljuka #snow #slovenia

A post shared by Chalet Pokljuka (@chaletpokljuka) on

Belopeška jezera

Prav pravljično je tudi na Belopeških jezerih, ki se nahajajo le nekaj kilometrov za mejnim prehodom Rateče v smeri proti Trbižu.

A post shared by jernej arh (@nejc.arh) on

A post shared by Katja Bregar (@kat13ka) on

Lovrenška jezera

Pobeljeno je tudi na štajerskem koncu. Še posebej lepo je na Rogli in na Lovrenških jezerih, kjer so letos že namerili meter snega. Na svoj račun bodo prišli tako tisti, ki bi radi smučali kot tudi tisti, ki bi se radi svežega zraka nadihali med sprehodom. Na Rogli in njeni okolici je tudi bogata kulinarična in velnes ponudba.

A post shared by Katja Filipič (@kecopecoo) on

A post shared by Luka Ploj (@plojluka) on

Bled

Velja za eno izmed najbolj priljubljenih slovenskih turističnih točk. Še posebej čudovit pa je pozimi, ko otoček sredi jezera pobeli sneg. Fotografije, ki nastajajo na Bledu so naravnost dih jemajoče.

A post shared by Bled, Slovenia (@bledslovenia) on

Bohinj

Tako kot Bled je tudi Bohinj eden izmed največjih slovenskih naravnih bogastev. Snežna odeja, ki prekriva gore in odsev gora v jezeru. Le kaj je lahko še bolj pravljičnega in spokojnega?

A post shared by Feel Slovenia (@feelslovenia) on

A post shared by Wouter (Yoda) Nel (@law.nel) on

Avtorica: P. Pa.
Foto: Instagram


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)