Instagram profili, ki jim ne smeš več slediti

Ker vzbujajo preveč slabe volje.

6.9.2017 ob 4:50

telefon_GettyImages-543399518.jpg

Eno najbolj vplivnih omrežij je postalo del vsakdana velikemu deležu mladine, z njim je marsikdo obseden, na Instagram radi pogledajo tudi starejši in zdi se, da se na njemu vsak dan objavi neskončno fotografij. 

Čeprav naj bi prikazoval lepe trenutke in bil zakladnica lepih spominov, pa Instagram lahko vzbudi tudi precej slabe volje. Zato povzemamo pisanje portala Man Repeller, kjer so naredili seznam profilov, pri katerih moraš čimprej stisniti Unfollow

Tvoj bivši

Dovolj sledenja, obupavanja in zgražanja. Šla sta narazen, to je dejstvo. Zato je povsem vseeno, s kom se slika, kaj slika, kako se ima. Vsakršna informacija o njemu se te na nek način dotakne, tudi če si tega ne priznaš.

Ona

Zagotovo namenoma ne slediš zdajšnji punci tvojega nekdanjega fanta. No, vsaj upam, da ne. A verjetno pa te kdaj zanese na njen profil, ki je, glej glej, javen. Ne, ne počni tega. Zagrenilo ti bo dan.

Bivši

Ja, bivšega smo že omenili, ampak tokrat mislimo na Bivšega. Z veliko začetnico. Samo en bivši v našem življenju ima posebno mesto. Naj ostane v spominu, ne pa na Instagram feedu … Tista velika ljubezen, za katero si bila prepričana, da je to to. Pa pač ni. Naj ti ostane v lepem spominu, naj te Instagram nanj ne spominja vsak dan.

telefon_GettyImages-687826758.jpg

Profil, ki te živcira

Zagotovo imaš na Instagramu osebo, čigar objave ti gredo hudo na živce ampak si preveč radovedna, da je ne bi več spremljala. Morda je to celo znana oseba, ki ves čas objavlja fotografije iz družabnih dogodkov, restavracij in večernih druženj ter tako preko nje izveš, kaj se dogaja na sceni. Hkrati pa veš, da ti tega v bistvu ni treba vedeti. Je firbec močnejši od zavijanja z očmi? Presodi sama.

Kdo je to?

Tej osebi slediš zgolj za to, ker sta bili na skupinski fotografiji, ki je nastala na prijateljičini zabavi daljnega leta … Pozabila si že točno, katerega. No, to. Verjetno ena drugi všečkata fotografije zgolj za to, ker ne vesta točno, od kje se poznata. Unfollow!

Aja, Miha … Ja, saj je bil prijazen, ja.

Iz svojega profila izbriši tiste ljudi, s katerimi nisi spregovorila že šest let. Ni variante, da bi opazili, še manj, da bi zamerili.

PREBERI še // Od dekleta, ki živi od pice, do fitness trenrke z največjo bazo sledilcev

Najmanj priljubljen profil z meme-ji

Slediš profilom, ki te tudi zabavajo? Hitro se njihove objave začnejo ponavljati, pomisli, ob katerih se že dolgo nisi nasmejala in preprosto stisni Unfollow.

Tistih, čigar otroci ali živali ti gredo na živce

Tvoj Instagram račun je, ne njihov. Ne imej slabe vesti.

Profile, ob katerih se počutiš bedno

Čisto iskreno lahko povemo, Instagram je poln bahaštva in če ti grejo na živce fotografije vrečk Victoria's Secret, Boomerang videi z migajočo Zaro vrečko in slikano zapestje polno zapestnic in zlate ure enostavno stisni 'sajveškaterigumb'.

Imaš ti sploh službo?

So tudi pri tebi profili, ob katerih se vprašaš, od česa te ljudje sploh živijo?!? Naj te potolažimo, punca gre v soboto na morje, naredi ogromno slik in jih počasi dozira skozi cel mesec. Tudi tiste kave vsako jutro v novem lokalu niso realnost. Ne, ne morejo biti! Zato na njih pač pozabi.

telefon_GettyImages-642590066.jpg

Foodie

Ja, saj je fino slediti profilom, ki so lahko tudi inspiracija za tvoje kosilo. Ampak enkrat je tudi vseh avokadov, matcha latte čajev in pisanih skled zelenjave preprosto dovolj.

Fitness obsedenka

Če te njeni selfiji v telovadnici motivirajo, da vstaneš zjutraj in se odpraviš na rekreacijo, super! Če ne, ji ne sledi več in pozabi na slabo vest, ker boš spala uro dlje.

Selfie iz tisoč in enega kota

Njen obraz si spoznala že iz vseh profilov, v vsakem trenutku dneva, ob vsaki svetlobi. Bo to dovolj?

Tudi Mična ima svoj Instagram profil, kjer pa se trudimo, da je vsega malo. Zato z objavami ne zasičimo, niti sledilcev ne spravljamo v slabo voljo. Preveri na @micna.si

Avtorica: Da. M. 
Foto: GettyImages


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)