Resnica o tisočih všečkih na instagramu

Ni vse tako kot se zdi. Danes si mnogi sledilce in priljubljenost kar kupijo.

15.9.2017 ob 8:30

ThinkstockPhotos-476961708.jpg

Objavljanje fotografij na družabnih omrežjih kot je instagram, je postal pravi posel, s katerim nekateri služijo zajetne kupčke denarja. Medtem ko se bahajo z velikim številom sledilcev in komentarji, je marketinška agencija Mediakix dokazala, da za sklenitev kupčije s priljubljenimi znamkami ne potrebuješ ustvarjalnih in edinstvenih fotografij, temveč očitno le nekaj iznajdljivost in denarja.

Tisoč na dan

Po poročanju britanskega portala independent je omenjena agencija ustvarila dva profila in dokazala, kako si lahko s kupljenimi komentarji in sledilci zagotoviš posel. Za prvim profilom naj bi stalo dekle, ki obožuje modo in objavlja fotografije o življenjskem slogu, drug profil pa naj bi ustvarjal fotograf, ki se navdušuje nad potovanji. Pojasnili so, da so vse fotografije, ki so jih objavili na prvem profilu, ustvarili v enem dnevu. Za drug profil pa so celo uporabili agencijske fotografije. Fotografije so objavljali dnevno in s tem ustvarjali občutek, da sta računa redno ažurirana. Nato so na spletnih straneh, ki prodajajo lažne Instagram račune, kupili 1000 sledilcev na dan. Skupno sta oba računa na tak način dobila več kot 80 tisoč sledilcev, Mediakix pa je s tem številom sledilcev dobil priložnost, da se začne posvečati poslu.

Trik, na katerega prisegajo tudi slavni? 

"Ko smo prišli določenega števila sledilcev, smo začeli s kupovanjem komentarjev in všečkov. Plačali so približno 12 centov za komentar in med 4 in 9 dolarji za 1000 všečkov. Za vsako fotografijo smo kupili med 500 in 2500 všečkov in med 10 in 50 komentarjev," so pojasnili pri agenciji.

Na podlagi tega sta računa dobila priložnost za sodelovanje z marketinškimi platformami in štiri sponzorirane posle. "Lepotni račun je dobil posel z znamko kopalk in posel povezan s hrano in pijačo. Prav tako je enako ponudbo dobil račun, na katerem smo objavljali fotografije s potovanj. V obeh primerih je bil ponujen denar, brezplačni produkti ali pa kar oboje."

Agencija pojasnjuje, da nakupovanje lažnih sledilcev, komentarjev in všečkov, postaja vse pogostejša praksa. Tega naj bi se posluževali tudi nekateri svetovni zvezdniki, kot so Katy Perry, Kendall Jenner in Justin Bieber.

Avtorica: P. Pa. 
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)