Ideja za izlet: Vurberk, grad s čudovitim razgledom in pustolovskim parkom med drevesi

Če obožujete lepe razglede in adrenalinsko preživljanje prostega časa, imamo idejo, kam se odpraviti na naslednji izlet.

25.5.2017 ob 5:10

vurberk17.jpg

Pustolovski park Vurberk leži v občini Duplek med Mariborom in Ptujem, na vrhu griča z izjemnim razgledom v objemu narave. Primeren je za družinske izlete, pa tudi za različna praznovanja ali team buildinge, predvsem pa je namenjem preizkušanju lastnih zmogljivosti in poguma v varnem okolju. 

vurberk228.JPG

Park je sestavljen iz treh prog na različnih višinah in različnih težavnostnih stopnjah. Med krošnje se povzpnete pripasani z varnostnimi pasovi, zato ni bojazni, da bi se vam med adrenalinskim plezanjem in guganjem kaj zgodilo. Na vsaki postaji vas čaka nov izziv, med drugim se morate prebiti skozi viseče hlode ali pa plezati po steni visoko nad tlemi, od enega drevesa do druge postojanke pa se na določenih delih s pomočjo škripca kar odpeljete po jeklenici.

vurberk6.JPG

V parku je poskrbljeno tudi za najmlajše, ki se lahko preizkusijo v zbijanju lesenih jeznih vurberških kur ali lovijo ravnotežje ob hoji na vrvi – slack line. Med krošnjami je urejen tudi piknik prostor, ob koncih tedna pa so na sporedu tudi gledališče predstave.

Cenik: otroci 5-9 let = 7 evrov/otroci od 10-15 let = 10 evrov/16 let in starejši = 13 evrov/*Popusti na večje skupine.

vurberk13.jpg

Grad z osupljivim razgledom na dravsko polje

V neposredni bližini pustolovskega parka si lahko ogledate tudi ruševine gradu Vurberk. Z njega se odpira edinstven razgled na dravsko polje od Maribora do Ptuja, pokukate pa lahko tudi v grajsko klet in se poučite o zgodovini gradu in grajskih legendah. 

Na gradu se vsako leto zvrstijo tudi številni koncerti, gledališke igre in filmske projekcije, ki imajo prav poseben čar ob romantičnem sončnem zahodu. Nekaj utrinkov s tega dela Slovenije lahko ujamete v spodnji galeriji.

Besedilo in fotografije: Maja Fister


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)