Ideja za izlet: Štirje romantični postanki v Prekmurju

En dan za spoznavanje prijaznega Prekmurja.

13.4.2017 ob 6:20

prekmurje_shutterstock_397163167.jpg

Pred nami je podaljšan konec tedna, ko se nam obeta veliko sedenja za obloženimi mizami, druženja z najbližjimi in tudi malo slabe vesti, ker smo pojedli še tisti konček domače potice, ki je bil preprosto preveč mamljiv, da bi ga pustili na krožniku.

Če bi vsaj en dan preživela bolj aktivno in hkrati tudi romantično, potem je Mična zate in tvojega najdražjega naredila odličen načrt za izlet v Prekmurje.

Začnita zgodaj zjutraj, s seboj vzemita športne hlače, vetrovko in kopalke.

1. postanek: Tropski vrt Ocean Orchids

Si vedela, da v Prekmurju na leto vzgojijo več kot 2 milijona orhidej, ki nato krasijo okenske police gospodinjstev po celi srednji in jugovzhodni Evropi? Ogromne proizvodnje orhidej si sicer ne bosta morala ogledati, a v Ocean Orchids stoji tudi tropski vrt, ki je odprt za vse obiskovalce. Tropski vrt je eden najlepših rastlinjakov pri nas in na 350 kvadratnih metrih bosta lahko videla preko 900 eksotičnih rastlin.

2. postanek: Moravske toplice, golf ali kopanje

Igrata golf? Potem odprita sezono na golf igrišču Livada, ki se z 18 igralnimi polji razprostira na več kot 50 hektarjih. Poseben izziv bo luknja 9, ki je najdaljše igralno polje v Sloveniji. Komu jo bo uspelo zaključiti z manj udarci? Če golf obvlada le en od vaju, se odločita za trening na vadbišču, kjer bosta natrenirala udarec ter se ob tem izjemno sprostila.

Glede na slabo napoved, bo pametno imeti še plan B. Predlagamo kopanje v Moravskih toplicah, Termah 3000, kjer lahko zaplavata v prav posebni črni termalni vodi. Črno termalno imenujejo tudi zlato Prekmurja in je motna, slana , rahlo diši po nafti ter je edinstvena tudi v svetovnem merilu. Lajša revmatske bolezni, pospešuje okrevanje po poškodbah in operacijah, izboljšuje prekrvavitev in osvežuje organizem. Poleg tega zmanjšuje tudi živčno napetost, po namakanju v njej pa bo tudi koža pomirjena in bolj gladka.

Znotraj term si privoščita lahko kosilo, nekaj prostora pa pustita še za naše naslednje postanke.

3. postanek: Čokoladnica Passero

Nadaljujta v romantičnem duhu in se odpravita v Tešanovce, v čokoladnico Passero, kjer kar kipi od ljubezni. Čokoladnica je del krasnega posestva Passero, kjer bosta izredno težko izbrala najljubšo čokolado, saj so prav vsi okusi zanimivi in odlični. Še dobro, da prodajajo pralineje, tako da si lahko nakupita vsega po malo. In zakaj Passero povezujemo z ljubeznijo? Zgodba lastnikov je namreč izjemno romantična, začela se je tako, da je Tomaž svoji Jasmini pripravil čokolado, iz sladkega darila pa se je razvila celotna zgodba o izdelovanju čokolade in lastni podeželski čokoladnici.

4. postanek: Večerja v restavraciji Rajh

Seveda morata romantičen dan zaključiti z večerjo. In kam drugam kot v eno najboljših restavracij pri nas. Gostilna Rajh v Bakovcih je pred slabim mesecem prejela priznanje The Slovenia Restaurant Awards in sicer za najboljšo restavracijo v vzhodni regiji. V prijetnem, domačem vzdušju bosta deležna pristnih prekmurskih okusov, a jedi so pripravljene na sodoben način, hrana pa je lahkotna, sveža in mikavna. Skratka, popoln zaključek dneva, ki bo zagotovo še dolgo v vajinem spominu, saj se v tem delu Slovenije zdi, da se je čas ustavil, gostoljubnost in prijaznost Prekmurcev pa se nam za vedno zasidra v srce.

Avtorica: Daša Mavrič
Foto: Maja Fister, Daša Mavrič, Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)