Hitro in preprosto: Pita iz starega kruha, slanine in zelenjave, ki jo imate v hladilniku

Stiska s časom ne bo več ovira za pripravo okusnih jedi.

17.11.2016 ob 10:10

pita.jpg

Idej za pripravo obrokov ni nikoli preveč. Prav zato bomo v naši novi rubriki Hitro in preprosto nizali recepte za jedi, za katere ne boste potrebovali veliko časa, ne bodo pa zato nič manj okusne od zapletenih kulinaričnih mojstrovin. Začenjamo s pito iz starega kruha, slanine in zelenjave. Star kruh se najde v vsakem gospodinjstvu in ga ne gre zavreči. Poglejte, kako ga lahko spremenite v pravo poslastico.

Več idej boste našli na Facebooku

Sestavine:

  • 350 gramov cvetače;
  • 350 gramov belega dela pora;
  • 100 gramov dimljene slanine;
  • 50 gramov moke;
  • 50 gramov masla;
  • pet decilitrov mleka;
  • 20 gramov naribanega parmezana;
  • sol in poper po okusu;
  • malce muškatnega oreščka;
  • materina dušica.

Priprava:

  • Očiščeno in oprano cvetačo v vreli slani vodi kuhajte pet minut.
  • Na enak način skuhajte na kolobarje narezan por.
  • Na stopljenem maslu popražite moko in vse skupaj zalijte z mlekom. Mešajte, da dobite gladko bešamel omako.
  • Omako začinite s soljo, poprom in muškatnim oreščkom.
  • Pečico segrejte na 200 stopinj Celzija.
  • Dno pekača prekrijte s polovico bešamel omake.
  • Po njej razporedite cvetačo in por ter zelenjavo posujte z narezano slanino.
  • Vsebino pekača prekrijte s tankimi rezinami kruha.
  • Kruh prelijte s preostalo omako, posujte s parmezanom in materino dušico ter pito pecite 15 minut.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)