10 jedi, ki jih morate vedno imeti v zamrzovalniku

Ker je dobro biti pripravljen.

19.7.2016 ob 6:55

butter purehow.com.jpg

Čeprav redno nakupujete se vam zdi, da vas nenapovedani obiski vedno znova presenetijo. Seveda tedaj, ko se pojavijo na vratih, nimate časa steči v trgovino in znajdete se v zadregi, s čim jim postreči. Nikoli več se vam ne bo zgodilo kaj podobnega, če boste imeli doma v zamrzovalniku deset sledečih jedi.

Nam že sledite na Facebooku?

Zamrznjena jušna osnova

V pomoč vam bo pri pripravi omak, prikuh, kremnih juh, riža, žit. Skuhajte juho, nalijte jo v manjše lončke ali v pekače za muffine ter jo zamrznite in prava količina bo vedno na dosegu rok.

Zamrznjeni rakci

Bodite pripravljeni na takšne in drugačne obiske ter goste s testeninami ali solatami iz rakcev presenetite vi. Zlahka bo šlo, če boste paket teh vedno imeli v zamrzovalniku.

Slanina

V rezinah se čudovito zamrzne, po potrebi pa hitro odtaja in je odlična sestavina za takšne in drugačne kulinarične dobrote.

purehow.com.png

Maslo

Zaloga masla je dobrodošla. Zamrznete lahko celo, v koščkih ali zmehčano maslo zmešate z začimbami, tako pripravljeno pa v kalupih spremenite v ledene koce in jih uporabite pri pripravi omak ali toplih popečenih kruhkov.

Kruh

Ste vedeli, da lahko zamrznete kakršnega koli? Od slanega do sladkega, žemljic, celega ali narezanega. Če se vam mudi in nimate časa, da bi se odtajal pri sobni temperaturi, ga zavije v aluminijasto folijo in ga za 15 minut položite v pečico, segreto na 220 stopinj Celzija. Vašim gostom se bo zdelo, da ste ga pravkar spekli sami.

Mleto meso

Preden ga pospravite v zamrzovalnik, ga v manjših količinah zaprite v vrečke. Ena, dve, tri boste iz njega pripravili okusne hamburgerje (še dobro, da imate zamrznjene žemljice) ali sočno bolonjsko omako.

Testo za pico

Zbrane za mizo boste presenetili s čisto vašo pico. Seveda bo šlo hitreje z zamrznjenimi hlebčki testa, kot če bi osnovo za to jed morali pred tem še zamesiti.

Sadje

Nekaj jagod, borovnic, narezanih breskev in malin. Iz njih je hitro mogoče pripraviti sadno kupo, topel preliv za sladoled ali okusen smoothie.

purehow.com s.jpg

Zelišča

Morda vam sveži rožmarin, bazilika, žajbelj ali timijan niso na voljo. Še dobro, da imate pospravljene v skrinji. Namig: narežite zelišča, jih natresite v kalupe za ledene kocke in prelijte z olivnim oljem. Tako zamrznjenje pospravite v vrečke in počakali vas bodo, da z njimi začinite juhe, omake ali pripravite okusne zeliščne namaze.

Avtorica: M. F.
Foto: Purewow.com


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)