Tekoči jedilnik za čisto kožo

Za lepo polt je ključna dobra hidracija, to pa si zagotovite z običajno vodo, ohrovtom in zelenim čajem.

4.3.2015 ob 9:00

shutterstock_178495679.jpg

Lepa koža je rezultat zdrave prehrane, dobre hidracije in prave nege. Če ste jo malce zanemarili, ji povrnite sijaj z osvežilnimi napitki, ki jih imate doma in ki z roko v roki pomagajo že v enem dnevu.

Običajna voda

Tekom dneva zaužijte osem kozarcev običajne, negazirane vode. Nič kože ne osveži bolj, kot voda. Ta ohranja njeno elastičnost in ji tako zagotavlja zdrav videz.

Smuti iz ohrovta

Dan začnite z dvema decilitroma okusnega in zdravega smutija iz ohrovta. Ta je multimitavinska bomba za kožo. Vsebuje vitamin A, ki pospešuje obnovo in rast celic ter kombinacijo vitamina C in bakra, ki zagotavlja čvrsto in svežo polt. Zanjo blagodejen napitek pripravite tako, da v blenderju dobro zmešate 200 gramov svežega ohrovta, deciliter soka zelenega jabolka, manjše steblo zelene in žlico sveže iztisnjenega limoninega soka.

Sojino mleko

Jutranji kavi namesto običajnega dodajte sojino mleko. V njem prisotni flavonoidi vzdržujejo optimalno količino kolagena v koži in preprečujejo nastanek gub.

Zeleni čaj

Na dan popijte vsaj dve skodelici zelenega čaja. Napitek je prepoln antioksidantov, ki kožo ščitijo pred škodljivimi UV žarki ter pred morebitnimi vnetji, katerih posledica je njeno staranje.

Sok granatnega jabolka

Pri večerji si privoščite naraven sok granatnega jabolka. V njem je visok odstotek vitamina C, ter dvakrat več antioksidantov kot v zelenem čaju. Zato je odličen zaveznik elastične in lepe polti.

Infuzija s svežo kumaro

Kumare so sestavljene iz 90 odstotkov vode, zato so zaveznice hidratacije. Poleg tega vsebujejo veliko mineralov, kot sta magnezij in kalij. Oba skrbita za optimalno pH vrednost kože. Zato pred počitkom popijte kozarec vode, v katero ste naribali pol sveže kumare in nekaj kapljic limoninega soka.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)