Da je tisto, kar je ostalo od okusnega kosila ali večerje mogoče spremeniti v odličen obrok, že veste. Tokrat vam v rubriki Hitro in preprosto ponujamo recept za okusno pito, v katero lahko preobrazite ostanke piščanca, ki ste jih pospravili v hladilnik. Navedene količine zadostujejo za šest oseb, seveda pa jih lahko primerno prilagodite številu lačnih ust za vašo mizo.
Več idej za hitre obroke boste našli na Facebooku.
Sestavine:
- Dva jajca;
- 200 gramov nadrobljenega kruha;
- sol in poper po okusu;
- 250 gramov zamrznjene zelenjavne mešanice;
- 30 mililitrov jušne osnove (primerna je tudi kremna gobova juha);
- 240 gramov narezanega pečenega ali kuhanega piščanca;
- 120 gramov krušnih drobtin;
- dve žlici masla.
Priprava:
- Pečico segrejte na 200 stopinj Celzija.
- Pekač premažite z maslom.
- Stepite jajci, dodajte drobtine kruha in dobro zmešajte.
- Z zmesjo obložite pekač.
- Za približno 15 minut ga postavite v pečico, da osnova postane lepo rjava.
- V posodi zmešajte zelenjavo z izbrano jušno osnovo, dodajte piščanca in z mešanico obložite podlago.
- Posujte jo s krušnimi drobtinami, nekoliko začinite s soljo in poprom, ter na vrh položite nekaj masla.
- V pečici pecite pol ure, oziroma dokler drobtine ne postanejo zlato rjave.
Nasvet: Če se površina prehitro zapeče, čez pekač položite aluminijasto folijo.
Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock
oddajte komentar