Hitro in preprosto: Odlična piščančja pita

Porabili boste piščanca, ki ga niste uspeli pojesti včeraj.

16.1.2017 ob 10:30

ppita.jpg

Da je tisto, kar je ostalo od okusnega kosila ali večerje mogoče spremeniti v odličen obrok, že veste. Tokrat vam v rubriki Hitro in preprosto ponujamo recept za okusno pito, v katero lahko preobrazite ostanke piščanca, ki ste jih pospravili v hladilnik. Navedene količine zadostujejo za šest oseb, seveda pa jih lahko primerno prilagodite številu lačnih ust za vašo mizo.

Več idej za hitre obroke boste našli na Facebooku

Sestavine:

  • Dva jajca;
  • 200 gramov nadrobljenega kruha;
  • sol in poper po okusu;
  • 250 gramov zamrznjene zelenjavne mešanice;
  • 30 mililitrov jušne osnove (primerna je tudi kremna gobova juha);
  • 240 gramov narezanega pečenega ali kuhanega piščanca;
  • 120 gramov krušnih drobtin;
  • dve žlici masla.

Priprava:

  • Pečico segrejte na 200 stopinj Celzija.
  • Pekač premažite z maslom.
  • Stepite jajci, dodajte drobtine kruha in dobro zmešajte.
  • Z zmesjo obložite pekač.
  • Za približno 15 minut  ga postavite v pečico, da osnova postane lepo rjava.
  • V posodi zmešajte zelenjavo z izbrano jušno osnovo, dodajte piščanca in z mešanico obložite podlago.
  • Posujte jo s krušnimi drobtinami, nekoliko začinite s soljo in poprom, ter na vrh položite nekaj masla.
  • V pečici pecite pol ure, oziroma dokler drobtine ne postanejo zlato rjave.

Nasvet:  Če se površina prehitro zapeče, čez pekač položite aluminijasto folijo.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)