Testenine v takšni ali drugačni obliki so vedno okusna ter predvsem hitro pripravljena jed, ki ponuja nešteto različic. V rubriki Hitro in preprosto nizamo recept za omako, katere priprava vam bo vzela 15 minut, najbolje pa se bo podala k špagetom. Seveda pa z njo lahko oplemenitite testenine v katerikoli obliki.
PREBERITE še // Okusna pica s krompirjem
Sestavine (za štiri osebe):
- Dve žlici belega kisa;
- 400 gramov špagetov;
- šest rezin na koščke narezane šunke;
- dva stroka česna;
- sedem do osem češnjevih paradižnikov, narezanih na četrtine (če jih nimate, lahko uporabite štiri večje plodove);
- štiri jajca;
- nariban parmezan;
- bazilika;
- sol in poper po okusu;
- olivno olje.
Priprava:
- Kot običajno v slanem kropu skuhajte špagete, medtem, ko se kuhajo, pa pripravite omako.
- Na olivnem olju popecite šunko, dodajte česen, paradižnik, poper, sol in vse skupaj pražite približno dve minuti.
- V globoki posodi zavrite pol litra vode, dodajte ji alkoholni kis, zmanjšajte ogenj da vretje ne bo premočno in v vodo razbijte jajce.
- Počakajte, da zakrkne (v vodi ga pustite približno dve minuti, beljak mora biti čvrst, rumenjak še tekoč).
- S penovko jajce odstranite iz vode in ga položite na papirnat prtiček. Ponovite z ostalimi jajci.
- Odcedite kuhane špagete in jih zmešajte z omako ter posujte s parmezanom in baziliko.
- Če se vam zdi, da je omake premalo, dodajte malo vode, v kateri ste kuhali testenine.
- Razdelite jih na štiri krožnike in na vsakega dodajte jajce. Po želji pokapljajte z olivnim oljem.
Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock
oddajte komentar