Hitro in preprosto: Recept za špagete s paradižniki, šunko in jajci

Okusen, krepčilen in predvsem obrok, ki bo hitro na mizi.

14.12.2016 ob 10:45

recept_shutterstock_374825494.jpg

Testenine v takšni ali drugačni obliki so vedno okusna ter predvsem hitro pripravljena jed, ki ponuja nešteto različic. V rubriki Hitro in preprosto nizamo recept za omako, katere priprava vam bo vzela 15 minut, najbolje pa se bo podala  k špagetom. Seveda pa z njo lahko oplemenitite testenine v katerikoli obliki.

PREBERITE še // Okusna pica s krompirjem

Sestavine (za štiri osebe):

  • Dve žlici belega kisa;
  • 400 gramov špagetov;
  • šest rezin na koščke narezane šunke;
  • dva stroka česna;
  • sedem do osem češnjevih paradižnikov, narezanih na četrtine (če jih nimate, lahko uporabite štiri večje plodove);
  • štiri jajca;
  • nariban parmezan;
  • bazilika;
  • sol in poper po okusu;
  • olivno olje.
spageti.jpg

Priprava:

  • Kot običajno v slanem kropu skuhajte špagete, medtem, ko se kuhajo, pa pripravite omako.
  • Na olivnem olju popecite šunko, dodajte česen, paradižnik, poper, sol in vse skupaj pražite približno dve minuti.
  • V globoki posodi zavrite pol litra vode, dodajte ji alkoholni kis, zmanjšajte ogenj da vretje ne bo premočno in v vodo razbijte jajce.
  • Počakajte, da zakrkne (v vodi ga pustite približno dve minuti, beljak mora biti čvrst, rumenjak še tekoč).
  • S penovko jajce odstranite iz vode in ga položite na papirnat prtiček. Ponovite z ostalimi jajci.
  • Odcedite kuhane špagete in jih zmešajte z omako ter posujte s parmezanom in baziliko.
  • Če se vam zdi, da je omake premalo, dodajte malo vode, v kateri ste kuhali testenine.
  • Razdelite jih na štiri krožnike in na vsakega dodajte jajce. Po želji pokapljajte z olivnim oljem.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)