Hitro in preprosto: Drugačna, a prav tako okusna pica s krompirjem

Mesenje in vzhajanje testa boste lahko izpustili.

24.11.2016 ob 10:25

pica.jpg

Pica je sicer priljubljena jed, a roko na srce, njena priprava vzame kar nekaj časa: potem, ko testo zamesite, mora to še vzhajati, sicer končni izdelek ni ravno takšen, kot bi si ga želeli. Seveda vedno ostane še druga možnost in kupite pico, ki jo morate doma samo še pogreti ali jo naročite v bližnji piceriji. V rubriki Hitro in preprosto pa vam za tedaj, ko vas priganja čas, ponujamo drugačno rešitev: recept za domačo, hitro pripravljeno in prav tako okusno pico. Četudi boste zadnji hip ugotovili, da ste brez kvasa, to ne bo težava. Njena osnova je namreč krompir.

Več idej za hitre obroke boste našli na Facebooku

Sestavine (za približno šest oseb):

  • Pol kilograma krompirja;
  • Olivno olje;
  • Sol po okusu;
  • Paradižnikovo mezgo;
  • Nekaj rezin suhih paradižnikov;
  • Origano, baziliko;
  • Sir, šunko oziroma vse, s čimer obložite običajno pico.

Priprava:

  • Krompir olupite in ga narežite na čim tanjše rezine.
  • Te v dveh slojih razvrstite po pekaču.
  • Vsak sloj nekoliko posolite in poškropite z olivnim oljem.
  • Tako pripravljen krompir 20 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj Celzija.
  • Med tem, ko se krompir peče, mezgo zmešajte z baziliko in origanom, naribajte sir ter pripravite ostale sestavine.
  • Skoraj pečen krompir premažite z mezgo, nanj položite dodatke in vse skupaj v pečici pecite še deset minut, oziroma dokler se sir povsem ne stopi.


--> Bi vseeno poskusila narediti pravo testo za pico? Recept najdeš tukaj.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)