Hitro in preprosto: Ravioli z grahom in šalotko

Ker testenine vedno teknejo.

28.12.2016 ob 11:49

ravioli.jpg

Znova bomo dokazali, da so testenine več kot priročno živilo, s katerim je vedno mogoče presenetiti. Tokrat vam v rubriki Hitro in preprosto priporočamo raviole z grahom in šalotko. Z njimi lahko, če ste že malce naveličani kuhanja božično- novoletnih dobrot, hitro popestrite dneve med praznikoma.

Več idej za hitre obroke boste našli na Facebooku 

Sestavine:

  • Pol kilograma sirovih raviolov;
  • žlica masla;
  • tri drobno sesekljane šalotke (če jih nimate, lahko uporabite tudi običajno čebulo);
  • 250 gramov zamrznjenega graha;
  • žlička naribane limonine lupine;
  • peteršilj (najboljši bo svež, a zalegel bi tudi tisti, ki ste ga v jeseni pospravili v zamrzovalnik);
  • sol in poper po okusu.

Priprava:

  • Po navodilu na embalaži skuhajte raviole.
  • Pol skodelice vode potem, ko jih odcedite, shranite.
  • Med tem, ki se testenine kuhajo, v globoki ponvi segrejte maslo.
  • Dodajte čebulo in jo pražite dve do tri minute.
  • Primešajte grah in limonino lupino, vse skupaj zalijte s shranjeno vodo testenin ter dodajte sol in poper po okusu.
  • V pokriti posodi kuhajte približno tri do štiri minute.
  • Kuhane raviole razdelite na krožnike, jih prekrijte z omako in posujte s sesekljanim peteršiljem.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)