Zvezdni namig: najboljši hišni ljubljenček

Za ovna energičen kuža, za bika crkljiva mačka, za vodnarja pa pajki in plazilci.

29.9.2015 ob 11:15

shutterstock_186486359.jpg

Kakor vam lahko zvezde prišepnejo, katero oblačilo, barva ali celo življenjski sopotnik bi lahko bili najboljši za vas, tako vam lahko odkrijejo, ob katerem hišnem ljubljenčku bi najbolj uživali.


Že slediš Mični na Facebooku?

Oven. Ovni ne prenesejo monotonije in dolgočasja. Vedno so polni energije in zanosa ter težijo k življenju, polnim avantur. Njihova energičnost nima meja in prav takšen bi bil njihov idealni hišni ljubljenček. Energičen pes srednje rasti, denimo sibirski haski, bo zelo srečen ob dolgih sprehodih ali teku, kjer se bosta z lastnikom vsak dan dodobra razgibala in naužila svežega zraka.

Bik. Po naravi je malce len in se rad na nekoga vedno zanaša, zato bi tudi za bika bil idealen družaben kuža, denimo zlati prinašalec ali labradorec. Ta se bo nanj močno navezal in ga bo vsak dan pripravil do gibanja. Odličen izbor za bika je tudi crkljiva mačka, saj se rada razvaja, nega in skrb zanjo pa nista ravno težka naloga.

shutterstock_280679357.jpg

Dvojček. Ostroumni dvojčki vedno potrebujejo nekaj novega. To znamenje prisega na intelektualne preizkušnje, pravi živalski prijatelj bi zanj zato bila papiga, ki jo je mogoče naučiti govoriti. Prav tako so za rojene v tem znaku primerne siamske mačke, saj so izjemno inteligentne ter zanimive živali, ki svojega lastnika vsak dan razveselijo s čim novim.

Rak. Po naravi so zelo občutljivi in čustveni. Radi imajo svoj dom in družino ter uživajo v skrbi za druge. Zanje najboljša sta hrček ali morski prašiček. Rak bo te drobne živalce zasipal z veliko ljubezni in pozornosti, te pa mu jo bodo v enaki meri vračale.

Lev. Strastni lev je rad v središču pozornosti. Prav zato potrebuje hišnega ljubljenčka, za katerega bo predstavljal center sveta. Zanj je najboljša katera od večjih dolgodlakih mačk. Tudi pes srednje velikosti, denimo  škotski mejni ovčar, da ga lahko lev nauči kakšen trik in se tako z njim ponaša, je zanj odličen spremljevalec.

Devica. Za natančno in redoljubno devico hišne živali, ki za seboj puščajo nered, niso najboljša izbira. Rada ima družbo, a ne za ceno svojega udobja. Najboljši zanjo je manjši kuža, ki ne pušča dlak, idealen bi torej bil maltežan. Tudi zlate ribice ne ustvarjajo veliko nereda in ne zahtevajo veliko skrbi, v nasprotju s splošnim prepričanjem pa so lahko odlična družba. Zlasti za devico.

shutterstock_119443234.jpg

Tehtnica. Tehtnice so veliki esteti in prisegajo na lepoto, zato se mora z njo ponašati tudi njihov hišni ljubljenček. Ponosna perzijska mačka ali simpatičen kuža špic sta zanje popolna. Čeprav nega njihove dlake vzame veliko časa, to za tehtnico ne pomeni nikakršne težave.

Škorpijon. Rojeni v tem znamenju so vedno za malce mističnosti, pod mirno notranjostjo pa skrivajo zvrhano mero strasti. Pametne, graciozne mačke in ponosni psi jim seveda ustrezajo, najboljša pa sta denimo siamska mačka ali doga. Najhrabrejši pa uživajo tudi v družbi plazilcev.

Strelec. Spontani in svobodomiselni strelec se pogosto hipoma odloča, kam, kdaj in za koliko časa bo odpotoval na počitnice, zato hišni ljubljenček, ki zahteva veliko pozornosti zanj ni primeren. Želvica ali ribica bosta zanj idealni. Ob daljši odsotnosti pa bo obvezen tudi sosed, ki bi bil nanju pripravljen popaziti.

shutterstock_266670680.jpg

Kozorog. Kozorogi so predani delu in karieri. So zelo neodvisni in potrebujejo prav takšnega ljubljenčka. Pes zato zanje ni najboljši. Mnogo bolj jim je pisana na kožo graciozna siamska mačka, s katero se bodo lahko ponašali, ne bo pa zahtevala veliko časa.

Vodnar. Malce ekscentrični vodnar ima rad neobičajne hišne ljubljenčke, kot so plazilci, pajki, glodavci ali eksotične papige. Zanje so ti najboljši, a preden se za katero od takšnih živali odloči, naj resnično dobro razmisli, komu bi jo lahko ob daljši odsotnosti zaupali v varstvo.

Ribi. Ribe so največji sanjači zodiaka, nepopravljivi romantiki, ki se vedno radi k nekomu stisnejo. Prav zato bodo uživale v družbi ljubkega zajčka, ki ga bodo lahko po mili volji razvajale. Dober izbor zanje je tudi mačka, ki jih bo s svojim kožuščkom grela v zimskih nočeh. Bo pa zanje dobrodošla tudi zlata ribica. Seveda iz očitnih razlogov.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)