Horoskop: od najbolj vztrajnih in ambicioznih do tistih, ki čisto prehitro obupajo

Vztrajnost in ambicioznost sta tisti, ki praviloma pripeljeta do cilja, a nekaterim astrološkim znakom ju več kot očitno primanjkuje.

28.6.2019 ob 3:55

lepa_blondinka_micna_portret.jpg

Vztrajate pri svojih ciljih in vse moči uperite v njihovo uresničevanje, ali sodite med tiste, ki še preden dobro začnejo korakati proti njim, obupajo?

To, v katero skupino sodite, je - kot piše Your Tango - odvisno tudi od vašega astrološkega znaka. Takšna je videti lestvica do najbolj ambicioznih ter vztrajnih do tistih, ki jim najhitreje zmanjka volje.

Kozorog

Prvi na lestvici in nedvomno si zaslužijo to mesto. Kajti oni so predani, vztrajni, po naravi deloholiki in ko izdelajo načrt, kako uresničiti cilj ali namero, od njega zlepa ne odstopajo. S trdim delom in disciplino se zagotovo prigrizejo do konca. Prej ne odnehajo.

Vsekakor pohvalno, a ne vedno pozitivno. V svoji zagnanosti kaj hitro pozabijo na sladke radosti življenja, na družino, prijatelje, tudi na počitnice, ki bi jim prišle še kako prav. Če v njihovem načrtu ni norega vikenda s prijatelji ali zasluženega dopusta (z rdečim zapisanega na koledarju) si ne enega ne drugega zagotovo ne bodo privoščili.


Bik

Biki so po naravi prizemljeni, praktični in vztrajni (trmasti, če hočete). Ko se nečesa lotijo, ne nehajo, dokler z delom ne končajo, šele nato se lahko nekoliko sprostijo in si oddahnejo.
Ko si torej nekaj zadajo, ni vprašanje, če bodo načrt izpeljali, vprašanje je le, kdaj se bo to zgodilo.

Bike ljudje pogosto dojemajo kot materialiste, a v bistvu materialne dobrine niso njihov glavni cilj. Glavni cilj sta zadovoljstvo in nagrada. Pa čeprav to pomeni pohvalo nekoga ali nakup nečesa, kar si tako močno želijo. Da, lahko tudi počitnic.


Škorpijon

Če kdo premore dobro delavno etiko, so to škorpijoni. Zdijo se kar malo obseden s svojimi cilji in ko se enkrat nečesa lotijo ali si zaželijo, vse moči uperijo v to, da bi željeno dosegli.
Znajo se noro osredotočiti na naloge in ko si zadajo cilj, za katerega se je vredno truditi, bodo storili vse, da bi dosegli ciljno črto.

Včasih se zdijo malo obsedeni, a prav marljivost in disciplina jih vodita do uspeha, hkrati so drugim za zgled in dokaz, da je s trdim delom vse mogoče.


Lev

Levi so podjetniki med astrološkimi znaki. Oni ne samo, da se hočejo v poslovnem svetu dokazati in zato zavzeto stopajo po poti do uspeha, želijo postati tisti, h katerim bi se drugi zatekali po nasvet ali spodbudo. Ker so rojeni vodje, se odlično znajdejo na vodilnih položajih.

Tisto, zaradi česar izstopajo, je njihova strast pri izpolnjevanju načrtov. Oni ne samo, da pišejo sezname, temveč jih tudi izpolnjujejo. Res pa je, da se pri tem ozirajo predvsem na svoje prioritete. Kajti le tako lahko v svoje delo vlagajo vso strast, brez katere se jim življenje zdi nesmiselno.


Vodnar

Vodnarji cilje dosegajo zgolj po zaslugi ene lastnosti: so neverjetno trmasti. Ko si nekaj zabijejo v glavo, jih nihče ne prepriča, da bi morda morali postopati drugače ali si premisliti in sestaviti novo lestvico prioritet.

Ne, oni hočejo sebi in drugim dokazati, da zanje ni meja. Niso tradicionalisti, so uporniki zodiaka in tudi s posebnimi metodami dela dokazujejo, da izstopajo iz povprečja, kar nedvomno drži. Za druge norija je zanje način, ki jih vselej pripelje do cilja.

zenska_pisarna_delo_kava_lena_micna.jpg

Rak

Raki so delavni. Veliko bolj, kot so drugi pripravljeni priznati. Vendar jim na poti do cilja velikokrat stoji nepremagljiva ovira: dvom, ali bodo zmogli uresničiti tisto, kar so si zadali. Na srečo so praktični in stojijo trdo na tleh, prav to je lastnost, ki jim največkrat pomaga do končne točke.

Ne prenesejo pa, da jih kdo ali kaj priganja. Morda zato delujejo nekoliko počasno in nezainteresirano, a slej ko prej zagotovo uresničijo svoje zamisli.


Devica

Device vztrajajo pri svojih ciljih. A le, kadar se jim ti zdijo vredni truda. Zaradi svoje analitične narave in obremenjevanja s podrobnostmi se ne zaletavajo z glavo v zid, temveč temeljito premislijo o smislu, namenu ter načinih. Kadar njihov bister um presodi, da je zanje nekaj pomembno, od namere ne bodo odstopile.

Res je, da zato traja nekoliko dlje, da prekrižajo opravilo na seznamu. In kadar ga, je to čista popolnost. Kajti za device vse, kar je manj, nima ne smisla in ne pomena.


Tehtnica

Tehtnice imajo ideje, premorejo začetni zanos, zastavijo si cilj, nimajo pa moči in volje, da bi prišle do njega. Sprva ambiciozni načrti postajajo vse skromnejši in velikokrat se zgodi, da kljub natančnemu planu in nakupu vseh mogočih pripomočkov obupajo, preden jih sploh vzamejo v roke.

Saj ne, da bi povsem odstopile od načrta, a tedaj, ko jih volja mine, potrebujejo malo prave spodbude, ki jih potisne iz cone malodušja in pripravi do tega, da vendarle kaj storijo za to, da bi prišle tja, kamor so sprva nameravale.


Oven

Tudi ovni premorejo veliko strasti in zanosa, zlasti, če so pred njimi veliki, svetleči cilji. A ko je treba vzeti zadeve v roke ter jih uresničiti, se vsa neizmerna energija nekam potuhne.

Ovni pač hitro obupajo. Zato, ker se hitro začnejo dolgočasiti. Ker jih zanima nešteto stvari, ki ovirajo njihovo pozornost in neredko se zgodi, da ostanejo nekje na pol poti.


Riba

Ribe so izmuzljive. Imajo cilje, a večkrat jim na poti do njih zmanjka volje, da bi jih uresničile. Ali si premislijo. Ali spremenijo odločitev.  Videti je, kot bi same sebe sabotirale, v resnici pa je ovira do njihovega cilja strah pred neuspehom in bojazen, da bodo morale priznati, da so padci del življenja.

Kadar jim nekaj uspe in jih drugi občudujejo, sicer uživajo in prav zato raje spijo na lovorikah, kot bi v življenju iskale nov smisel in cilje.


Strelec

Strelec načrte opusti, preden se jih sploh loti. Kajti rojeni v tem znaku so nepotrpežljivi in … leni. Povedano lepše: tako, kot niso naklonjeni dolgim zvezam, niso pristaši dolgoročnih načrtov.

Nič jih ne zanima in motivira dovolj dolgo, da bi sploh začeli, kaj šele dosegli tisto, kar so si zadali kot cilj.


Dvojček

Tudi dvojčki niso ravno najboljši pri doseganju zadanih ciljev. Njihova pozornost bega kot mušice v vetru in preden dokončajo začeto, jih že zanima nekaj tretjega, kamor uperijo moči.

V življenju si želijo veliko, a pri doseganju zadanega vztrajajo največ nekaj tednov. Njihove misli švigajo hitro, njihova energija se stalno pretaka in njihova pozornost … je ni.
Malo discipline jim zagotovo ne bi škodilo.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Horoskop: to rabiš (glede na tvoje znamenje) da bo poletje 2019 nepozabno Ali pa: Horoskop: skriti talenti posamičnih astroloških znakov

Priporočamo tudi: Zala Djuric: Sorodno dušo sem našla, ko sem nehala iskati

in Kako dolgo lahko mokro perilo pustimo v stroju?


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)