Horoskop: Kaj med vam in vašim šefom povzroča trenja (glede na vaš znak)

Zvezde vplivajo tudi na odnose v službi.

11.6.2019 ob 4:06

pisarna_sef_zaposlena_spor_micna.jpg

Vsak si želi, da bi bil pri svojem šefu dobro zapisan. A včasih na plano privrejo lastnosti, ki nadrejenemu preprosto niso všeč, kar pove ali pokaže kako drugače (z nižjo plačo). Kaj pa glede na astrološko znamenje med vam in vašim šefom najpogosteje povzroča trenja, razkriva Your Tango.

Oven

Ste zelo tekmovalni in vedno hočete izstopati. Prvi vtis, ki ga pri šefu pustite, je več kot odličen, saj ste delavni in pripravljeni za vsako ceno pomesti s konkurenco.

A sčasoma se pokažejo tudi lastnosti, ki so zanj trn v peti: ker vam vlada Mars ste hitre jeze ter velikokrat agresivni, svojega mnenja, idej in zlasti nestrinjanja pa ne pokažete vedno na pravilen način.

Impulzivni ter polni samozavesti vsem sodelavcem in včasih celo šefu v kosti poženete strah, kar ne more biti pogoj za dober odnos z nadrejenim.


Bik

Ste odličen delavec, saj ste potrpežljivi in zanesljivi, stabilni in praktični. Imate pa tudi lastnosti, zaradi katerih pri šefu niste najbolje zapisani. Na prvem mestu sta to vaša trma in nepripravljenost na kompromise.

Kadar se z nadrejenim ne strinjate, pač ne morete biti tiho in se z njim hitro spustite v burno debato, v kateri on dobi občutek, da ga ne spoštujete.


Dvojček

Ker vam vlada Merkur ste zelo družabni. Zlahka komunicirate z drugimi, odlični ste pri skupinskem delu in se dobro znajdete v vsakem okolju. Prav tako se hitro učite in svoje znanje zlahka prenašate na tiste, ki jim ne gre najbolje.

Pa vendar … šefu gredo najbolj na živce vaša vihravost, nestabilen temperament, hitro spreminjanje mnenja in načrtov ter nepremišljeno sprejemanje odločitev, ki niso vedno najboljše.


Rak

V kolektivu se odlično znajdete, saj ste zelo intuitivni ter kreativni. Vedno razmišljate o rešitvah težav, ki bi se lahko pojavile. A vlada vam Mesec in tako, kot se spreminja luna, se spreminja tudi vaše razpoloženje.

Zato v vaši družbi ni vedno prijetno. Če se vam drugi tedaj, ko ste slabe volje ter zamerljivi, lahko izognejo, šefu to ni vedno dano. Prav tako mu gre na živce stalno iskanje potrditve, ki jo pričakujete po vsakem opravljenem delu. Negotovost odnosu z nadrejenim pač ne govori v prid.


Lev

Vlada vam Sonce, kar pomeni da ste zelo samozavestni, prav tako se hitro odzivate na zahteve in odlično rešujete težave. Kadar ste polni energije in delavnega elana, za vas praktično ni meja, a na drugi strani znate biti včasih prav kraljevsko leni.

To pa ni lastnost, ki bi jo šefi cenili. Hkrati ste stabilno znamenje, ki se težko prilagaja hitrim spremembam, zato z vami ni vedno lahko sodelovati. Nadrejeni vam večkrat zameri tudi vašo nepripravljenost na kompromis.


Devica

Vlada vam Merkur, kar pomeni, da ste zelo metodični. Vsako delo, ki se ga lotite, opravite vestno in natančno.

Zaradi svojega značaja ste pri sodelavcih in šefu sicer priljubljeni, a imate tudi temno plat: ste zelo strogi in kritični. Celo nadrejeni včasih v vaši družbi izgubi samozavest, saj ste zelo neizprosni in premorete visoka merila za vse okoli vas.


Tehtnica

Ste mirni in pošteni, zato odlična pridobitev ekipe, saj ne povzročate težav. Nasprotno, če se te pojavijo v odnosih med sodelavci, jih znate hitro pomiriti ter najti kompromis, ki odgovarja vsem.

Najbolj pa nadrejenega ob pamet spravlja vaša neodločnost, stalno tehtanje med možnostmi ter omahljivost.

Prav tako hočete vsem ugajati, kar šefu ne odgovarja vedno. Težko je namreč delati z nekom, ki vselej le pritrjuje. Človek dobi občutek, da ni odkrit in pošten.


Škorpijon

Ste zelo strastni. Verjamete v svoje delo in sposobnosti ter trudite se biti v vsem najboljši. Ste odločni in zato odličen voditelj ali zaposlen. Ste pa tudi izjemno ljubosumni, včasih celo verbalno nasilni.

Če nekaj ni po vaše, hitro izgubite živce, zato je dogovor z vami velikokrat težko dosegljiv, vaša jeza pa je strah in trepet vseh, ki delajo z vami. Tudi šefa, čeprav tega zlepa ne bi priznal.


Strelec

Ste fantastičen sodelavec. Zabaven, optimističen in poln pozitivne energije. Premorete izjemen smisel za humor ter za vsako ceno hočete doseči cilje.

A to, da ste odličen sodelavec ne pomeni tudi, da ste prav takšen podrejeni. Le težko namreč sprejemate pravila, vaše obljube velikokrat ostanejo neizpolnjene, šef vam zato težko zaupa in vam to neredko tudi zameri.


Kozorog

Ste praktični in resni. Zelo ste predani svojemu delu in bi storili vse, da bi službo obdržali.

Vendar ste malo preveč prepričani vase in v svoje znanje, polni vere, da vse veste in znate ter ste pokroviteljski do sodelavcev, neredko tudi do šefa. Prav to vam ta največkrat zameri.


Vodnar

Odlični ste pri reševanju težav. Razmišljate vnaprej ter premorete izjemne socialne veščine. Na drugi strani pa ste zelo temperamentni in sodelavci ter tudi nadrejeni vam velikokrat težko sledijo.

Nikoli namreč ni mogoče vedeti, kako se boste na določeno situacijo odzvali, zato je z vami velikokrat težko komunicirati. Prav tako včasih delujete malo hladno, kar šef razume kot nezadovoljstvo z delom ali njegovim vodenjem.


Riba

Ste zelo intuitivni in marljivi. Dobro sodelujete z drugimi in običajno s sodelavci razvijete tesne prijateljske odnose.

Šefa pa pri vas najbolj moti težko sprejemanje kritike. Ni lahko voditi nekoga, ki se noče ali ne more soočiti s svojimi napakami ter se ne trudi, da bi jih popravil.

Konec koncev tisti, ki odmerja vašo plačo, kritiko vedno vidi kot upravičeno in konstruktivno, vi pa nanjo gledate kot na osebni napad, kar vas velikokrat zelo potre.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinkstock

Priporočamo tudi: Horoskop: Rojeni v teh znamenjih so najslabši šefi Ali pa: Osem tipov šefa, kakšen je vaš? 

Preberite še: Kaj storiti, ko ti šef med dopustom pošilja pošto


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)