Horoskop: 5 znakov, ki so med vsemi najbolj hipohondrični

Rojeni v nekaterih astroloških znakih so prepričani, da imajo velike težave z zdravjem.

1.1.2019 ob 5:39

zenska_bolna_postelja_odeja_racunalnik_prehlad_micna.jpg

Hipohonder je nekdo, ki se pretirano obremenjuje z zdravjem. Nekdo, ki je obseden z idejo, da ga pesti katera od težkih bolezni, ki po spletu vedno raziskuje simptome in sam postavlja diagnoze, prijateljem zavzeto razlaga, kaj vse ga v povezavi z zdravjem muči in k zdravniku teče že kadar kihne ali ga boli glava.

Čeprav ne premore nikakršnega medicinskega znanja je prepričan, da zdravnik, ki mu zatrjuje, da pikice na koži niso nič hudega, nima prav. Hipohondriji so s svojim tarnanjem naporni in največkrat rojeni v določenih astroloških znakih. Katerih, pojasnjuje Your Tango.

Devica

Device so znane po tem, da vedno predvidijo najslabši možen scenarij, zato ni presenetljivo, da so rojeni v tem znamenju popolni kandidati za hipohondre. Pri njih nikoli niso samo prebavne motnje ali prehlad. Pri njih je vedno nekaj usodnejšega. Ker so nadarjene za iskanje takšnih in drugačnih informaciji, hitro postavijo (napačno) diagnozo in same sebi predpisujejo zdravljenje.

Res je sicer, da dobro skrbijo zase, redno telovadijo in pazijo na prehrano, a kadar se jim zazdi, da z njimi nekaj ni v najlepšem redu, resnično pretiravajo. Bolečine v nogi v njihovih očeh nikoli niso zgolj preutrujene mišice. Ne, zagotovo nakazujejo nekaj veliko hujšega.

Rak

Raki so tiste vrste hipohondriji, ki nimajo težav z zdravjem, a so prepričani, da bodo vsak čas zboleli. Povsod vidjo nevarnost, oprezajo za različnimi tveganji, se jim za vsako ceno izogibajo in če jim kdo pojasni svoje simptome, te takoj najdejo tudi pri sebi.

To so skrbni posamezniki, vedno pripravljeni pomagati resnično bolnim. A hromi jih misel, da se bodo gripe ali prehlada nalezli tudi sami. Zanje bi bilo najboljše, da bi se bolnim izogibali, vendar tega preprosto ne zmorejo. Ter jih je zato vselej strah za svoje zdravje.

Kozorog

Kozorogi znajo biti zelo pesimistični. Zlasti, ko gre za njihovo zdravje. Predvsem zato, ker jih je strah, da bi jih to izdalo in zato ne bi bili kos vsemu, kar jih čaka v službi ali doma. Misel na bolniški dopust jih navdaja z grozo.

Za razliko od ostalih hipohondrijev, ki s svojimi skrbmi obremenjujejo vse, ki so jih pripravljeni poslušati, kozorogi bojazni skrivajo zase. Dokler se v njihovih mislih zadeve ne razrastejo čez vse meje. Rojeni v tem znaku so odlični pri reševanju težav. Razen tedaj, ko imajo težave z zdravjem sami.

Riba

Ribe so vedno prepričane, da je z njimi in njihovim zdravjem nekaj resno narobe, a se trudijo te strahove in bojazni odmisliti ter se z njimi ne obremenjujejo. Vsaj skušajo jih potisniti na stran.

Kadar različnih simptomov, ki jih pri sebi opažajo, vendarle ne morejo ignorirati, se zatečejo k alternativni medicini ter iščejo načine, kako si pomagati s čajčki, kremicami in drugimi pripomočki, ki jim jih priporočajo zdravilci.

Tehtnica

Tehtnice so zaskrbljene zaradi svojega zdravja in pozorne na vsako, še tako majhno težavo. One vidijo bolezni in poškodbe tudi tam, kjer jih ni. Ker znajo odlično manipulirati, hitro pridobijo razumevanje in pozornost vseh, ki so jih pripravljeni poslušati.

"Ne počutim se dobro. Ne vem kaj mi je. Mislim, da je z menoj nekaj resno narobe," in podobne izjave za tehtnice niso nič neobičajnega. One rade igrajo žrtev, one pri drugih rade zbujajo sočutje ter misel, da so najbolj uboge na celem svetu. V njihovih očeh upravičeno, saj so prepričane, da jih ob vsaki najmanjši zadregi pesti katera od smrtonosnih bolezni.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Horoskop: V teh šestih astroloških znakih so rojeni najslabši šefi ali pa Horoskop: Trije znaki, ki ne marajo praznikov

Priporočamo tudi: Horoskop: 5 najbolj odločnih, pogumnih in neustrašnih astroloških znakov


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)