Horoskop: 5 znakov, ki nikakor ne prenesejo kritike

Čeprav je konstruktivna kritika praviloma povsem na mestu, rojeni v nekaterih astroloških znakih niso prav nič zadovoljni, kadar leti nanje.

20.12.2018 ob 6:01

dekle_zima_mraz_kapa_bela_narava_micna.jpg

Kako sprejmete kritiko? Vam služi kot motivacija za to, da bi se izboljšali, ali jo jemljete kot osebni napad in se nanjo odzovete z jezo, agresijo, povratnim udarcem, celo s solzami?

Če za vas velja slednje, kritike na svoj račun ne prenesete. In ste, kot si upa trditi Your Tango, najbrž rojeni v katerem od sledečih astroloških znakov.

Tehtnica

Tehtnice znate biti zelo prijetne. A le dokler se drugi z vami strinjajo in si vas ne drznejo kritizirati. Kajti tako, kot hitro opazite napake drugih, tako ste ignorantski do svojih in tedaj, ko vas nekdo opozori na nekaj, kar ste storili ali rekli narobe, v hipu zavzamete obrambni položaj.

Naj bo kritika še tako na mestu in konstruktivna, vi svojih napak niste pripravljeni priznati. V svojih očeh ste preprosto popolni in v tem pogledu daleč nad vsemi ostalimi.

Riba

Vi res priznavate tudi svoje napake, kljub temu pa kritike ne prenesete najbolje, saj ste preveč občutljivi. Za vas je pomembno, kako vas vidijo drugi in vsaka negativna pripomba močno načne vašo samozavest ter vam v nobenem primeru ne služi kot motivacija.

Na grajo, kritiko ali negativne pripombe se odzovete zelo čustveno, ob njih zbežite v svoj sanjski svet in se v njem skrivate pred, kot vi kritiko vidite, napadi iz okolja.

Rak

Raki kritiko sicer sprejmete, a le, če menite, da prihaja od nekoga, ki ga dojemate kot avtoriteto in ga cenite. V tem primeru vam lahko služi kot motivacija, da bi se izboljšali.

Kadar pa se vam dozdeva, da je kritika neupravičena in podana s strani nekoga, ki zanjo ni kompetenten, tedaj je zadeva čisto drugačna. Ne, ne boste napadali nazaj, zagotovo pa je ne boste upoštevali, čeprav bi jo morda morali.

Devica

Ker ste nagnjeni k perfekcionizmu in prepričani, da ste najboljši, najpametnejši in najsposobnejši, si dovolite kritizirati vse po vrsti, ne marate pa slišati negativnih komentarjev na svoj račun. Preprosto zato, ker vam v vaših očeh nihče ni dorasel in vas zato nihče nima pravice kritizirati.

Pa naj tisti, ki meni, da nekaj ne počnete prav, podaja še tako močne argumente. Ne, kritike vi nikoli niste veseli.

Strelec

Dobra stvar pri vas je, da ste samokritični, da se zavedate svojih napak in se vedno trudite, da bi se izboljšali.

Kljub temu pa kritike družine, kolegov, prijateljev, znancev  ne prenesete najbolje. Nočete namreč, da bi vas kdo drug opozarjal na napake. Sami dobro veste, kaj bi morali spremeniti, izboljšati, popraviti, kritika drugih pa kljub temu znatno načne vašo samozavest. In tega vi v svojem življenju preprosto ne potrebujete.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Horoskop: V teh šestih astroloških znakih so rojeni najslabši šefi ali pa Horoskop: Trije znaki, ki ne marajo praznikov

Priporočamo tudi: Horoskop: 5 najbolj odločnih, pogumnih in neustrašnih astroloških znakov


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)