Horoskop: Najbolj zapravljiva in najbolj skopuška znamenja so ...

Rojeni v nekaterih astroloških znakih imajo vedno sklad za deževne dni, so pa tudi takšni, ki (pre)hitro izpraznijo svoj bančni račun.

11.7.2019 ob 10:55

prijateljice_nakupi_vrecke_micna.jpg

Kakšne so vaše finančne navade? Imate vedno nekaj na strani za težke dni ali zaslužek z računa izpuhti že na sam plačilni dan? Imate zasnovan proračun, od katerega ne odstopate ali živite z danes na jutri?

Res je, da je večina nekje v zlati sredini ali se včasih bolj nagiba k varčevanju, drugič k zapravljivosti, je pa odnos do denarja pogojen tudi z astrološkim znakom. Kako, pojasnjuje Your Tango.

 Oven

Dobra novica je, da vam vedno uspe najti dobro plačano delo in so vaši zaslužki praviloma dokaj visoki. Slaba pa, da ste po naravi impulzivni in pogosto denar zapravljate za nepremišljene nakupe.

Sicer se skušate držati zastavljenega proračuna, a ko vas nekaj premami, se temu preprosto ne morete upreti. Na srečo pa le premorete toliko samonadzora, da vendarle pustite nekaj na strani. Kajti človek v resnici nikoli ne ve, kaj ga čaka jutri in tega se dobro zavedate.

Bik

Radi imate lepe in drage stvari, prav tako se radi razvajate. Drži, da ste delavni in znate poiskati stabilen vir zaslužka, a znate ga tudi zapraviti.

S proračunom imate zato nemalo težav, saj za nobeno ceno nočete priznati, da si nečesa res ne morete privoščiti, hkrati ste radodarni in radi razvajate druge.

Kadar pa začne v grlo teči voda, le zmorete potegniti zavore in s trdno voljo ter trmo sebe prepričati, da denar, ki je namenjen hudim časom, ostane nedotaknjen. Kajti tako, kot so vam pomembne materialne dobrine, cenite tudi finančno varnost.

Dvojček

Vaša dvojna narava je opazna tudi na finančnem področju. Lahko bi rekli, da se v vas skrivata dve plati: razumna ter praktična in na drugi strani tista, ki rada tvega. Največkrat ni mogoče napovedati, katera bo v določeni situaciji prišla do izraza.

Obstajajo obdobja, ko pridno varčujete, zapravljate smotrno ter premišljeno, a ta hitro preidejo v obdobja brezglavega trošenja. Za nore, neuporabne predmete ali za vlaganja v tvegane naložbe, ki se ne poplačajo vedno.

Rak

Rakom varnost veliko pomeni. Tudi finančna varnost. Trdna fiskalna politika vam zagotavlja udobje in sproščenost. Denarja nikoli ne zapravljate brezglavo, pridno snujete finančne načrte ter pred nakupom vselej poiščete za vaš žep najboljšo ponudbo.

Vedno imate na strani denar, ki je namenjen večjim naložbam in skrbite, da nič ne poruši vaših finančnih temeljev ali, bog ne daj, ogrozi nepremičnine. Hipoteke in podobne ponudbe pri vas ne pridejo v poštev.

Lev

Levi ste z denarjem previdni. Namensko varčujete in si, ko se na kupčku nabere dovolj sredstev, privoščite tisto, o čemer sanjate. Vaš okus je drag, a na srečo ste potrpežljivi.

Ker ste delavni, vam zaslužek ne povzroča težav, v službi hitro napredujete, a ne glede na to, kako visoka je vaša plača, vedno se potrudite, da se nekaj denarja steče na varčevalni račun.

Devica

Če kdo zna z denarjem, potem ste to device. V resnici ne samo, da ste varčne, ste prav stiskaške in sredstev nikoli ne namenjate za nekaj, česar v resnici ne potrebujete. Včasih se sicer pogostite z dobrim obrokom, novimi čevlji ali lepo obleko, a to so redke priložnost.

Budno spremljate tok financ in vselej iščete načine, kako še okrepiti znesek, ki je namenjen varčevanju.

Tehtnica

Ker vam je prirojena želja po ravnovesju, posebnega proračuna v resnici sploh ne bi potrebovali, saj vedno pazite, da ne zapravljate preveč. A ker imate radi tudi lepe stvari, druženje s prijatelji, zabave, počitnice ter lepe obleke, včasih preširoko odprete denarnico.

Ker se tega zavedate in vas je strah deževnih dni, vendarle poskrbite, da je manjši znesek na varnem pred vami tedaj, ko vas zaobjame želja po razvajanju sebe ali ljudi, ki jih imate radi.

Škorpijon

Škorpijoni ste odlični z denarjem. Vendar ne zato, ker bi znali tako dobro varčevati, temveč ker vedno najdete način, kako obogateti. Dobesedno zavohate donosne naložbe in izkoristite vsako priložnost, ob kateri bi lahko nekaj dodatnega zaslužili.

Dobro poznate finančni sistem, vse njegove prednosti ter slabosti in prve izkoristite, drugim pa se spretno izognete. Vi pač dobro veste, kaj se in kaj se ne izplača.

Strelec

Denar jemljete zlahka. Res je, da varčujete, a zgolj v en in edini namen: za potovanja ter osvajanje novih izkušenj.

Proračun prilagajate trenutnim potrebam. Vi se ne obremenjujete z denarjem. Ta je za vas le sredstvo, ki vam omogoča doseganje ciljev.

Kozorog

Rojeni ste za varčevanje. Z denarjem ste zelo previdni, saj je vaš osnovni življenjski cilj zagotavljanje finančne varnosti ter stabilnosti. Delavni in prezimljeni vselej oblikujete proračun, ki vam to omogoča.

Varčevanje je za vas način življenja, impulzivni nakupi povsem neznan fenomen in vedno premišljeno izbirate dobrine, za katere namenjate denar.

Včasih si sicer radi privoščite kaj dražjega in se tako malo razvajate ter poplačate trud, a le, če s tem ne zamajate temeljev svoje stroge finančne politike.

Vodnar

Večina vašega zaslužka gre v dobrodelne namene. Na srečo ste sposobni podjetniki, ambiciozni ter delavni in zaslužite dovolj, da ga vsaj nekaj ostane tudi za vaše potrebe.

Veliko zaslužite, a pomembnejši kot denar, je za vas občutek, da družbi nekaj vračate. Brez tega ne bi mogli mirno spati.

Riba

Ribe rade zapravljate. Zlasti za umetnost, glasbo, gledališča. Niste ravno disciplinirani v tem pogledu in misel, da bi morali ravnati znotraj okvirjev proračuna, vam ni po volji.

Vendar če finančna disciplina pomeni  zagotovljeno streho nad glavo in hrano na mizi, ste se vendarle pripravljeni pokoriti takšnemu konceptu življenja. Čeprav je nekoliko v nasprotju z vašo naravo.

Avtorica: M. FL.
Foto: Gettyimages

Priporočamo tudi: Horoskop: to rabiš (glede na znamenje), da bo poletje 2019 nepozabno Ali pa: 6 najbolj samosvojih znakov,ki se požvižgajo na to, kaj o njih mislijo drugi

Preberite še: 6 najpogosteje preobremenjenih znakov


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)