69, položaj brez konkurence

Od nekdaj buri domišljijo in še kako lahko popestri vroče dogajanje.

26.3.2016 ob 2:00

69 2.jpg

Poznajo ga vsi. Nekateri o njem sicer le sanjajo in si ga zamišljajo, drugi v njem tudi uživajo. Slednji so nedvomno na boljšem, saj ima tako imenovani položaj 69 številne prednosti: razbija rutino, budi nove občutke, je malce poreden ter obema partnerjema omogoča dajanje in prejemanje hkrati. Da pa bi v njem resnično uživali, upoštevajte nekaj kratkih nasvetov, kako čim bolj spretno dajati in prejemati v eni najbolj poznanih ter hkrati kontraverznih seksi poz.

Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Uporabite tudi roke. Kadar vam med stimulacijo z usti postane neprijetno ali potrebujete malce počitka, ga osnovnemu pripomočku privoščite ter namesto ust uporabite roke. Z njimi ste lahko prav tako učinkoviti. 

Delujte izmenično. Naj bo nekaj časa zgoraj on, nato se zamenjajta. Stimulacija bo tako lažja, kot če bi denimo bili spodaj ves čas vi. 

Ne pozabite nanj. Morda vas bo tedaj, ko boste doživljali najbolj vroče občutke, zaneslo v tolikšni meri, da boste pozabili nanj. Pomislite, da je položaj namenjen za užitke obeh, zato nadaljujte tudi z njegovim razvajanjem.

Drugačen pristop. Lahko pa orgazme doživljata izmenično: najprej vi, nato on ali obratno ter se povsem posvetita tako prejemanju kot dajanju. 

Podprite glavo. To bo dobrodošlo za tistega, ki je spodaj. Vzglavnik pod glavo bo delo olajšal, prav tako bo manj možnosti, da bi naslednji dan občutili bolečine v vratu. 

Še drugače. Poza 69 je izvedljiva tudi tako, da oba ležita na boku. Zakaj ne bi upoštevali te možnosti? Saj veste, novosti so v postelji vedno dobrodošle.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)