6 prednosti razmerja na daljavo

Čeprav drži, da so tisti v zvezah na daljavo za marsikaj prikrajšani, ima takšno razmerje vendarle tudi prednosti.

25.6.2019 ob 4:06

zenska_moski_poljub_ljubezen.jpg

Razmerja na daljavo niso lahka. Dva, ki sta v njem, sta za marsikaj prikrajšana. Pa vendar imajo, tako kot vsaka druga medalja, tovrstni odnosi dve strani.

Torej tudi pozitivno plat, ki jo je za Pop Sugar izpostavila blogerka Neha Tandon. V zvezi na daljavo živi že dve leti ter je zato pogosto deležna usmiljenja in pomiljevanja prijateljev ter družine. A kot je zapisala, njej prav nič ne manjka. Kajti zna uživati v življenju ter se zaveda plusov takšne zveze. Ti so po njenem mnenju sledeči:

1 Višja samozavest

Vsak, ki živi v zvezi na daljavo dobro ve, da gre za vse prej, kot običajen intimen odnos. Oba partnerja se morata za uspeh truditi bolj, kot tisti, ki se vidijo vsak dan. Brez vsakodnevne komunikacije ne gre, prav tako tudi ne brez rednih srečanj.

Prav dejstvo, da si nekdo vsak dan vzame čas za tistega, ki mu veliko pomeni, pozitivno vpliva na samozavest in samopodobo. Občutek, da je nekdo nekomu tako pomemben, da se je z njim vsak dan pripravljen pogovarjati (dejansko pogovarjati) je neprecenljiv. Kot tudi dejstvo, da dvema kljub vsem oviram, ki se merijo v kilometrih, uspe ohranjati ljubezenski odnos.


2 Lažje se je osredotočiti na kariero

Neredko en partner drugemu zameri, kadar ta veliko časa posveča karieri in si ne vzame časa za ljubezuen. V zvezi na daljavo vedno ostane dovolj priložnosti tudi za grajenje poslovnega uspeha.

Očitkov, da je nekdo cel dan zaposlen s projekti, ni. In ne zamere, kadar se delu ambicioznež posveča ob koncu tedna.


3 Več časa je za družino in prijatelje

Še en velik plus: v zvezi na daljavo ni treba izbirati, komu namenjati prosti čas: partnerju ali ljudem, ki so mu prav tako ljubi, a kadar je nekdo v razmerju, nanje hitro lahko malo pozabi.

Vedno je dovolj trenutkov in sobotnih večerov, ki jih je dano preživeti v družbi prijateljev in družine.


4 Več časa je mogoče nameniti skrbi za zdravje

Tudi za telovadbo, pripravo zdravih obrokov ter spanje si je treba vzeti čas in tega je več, kadar je nekdo v zvezi na daljavo, saj se mu ni treba prilagajati partnerjevemu urniku in ne njegovemu okusu. To je nedvomno veliko lažje, kot če bi oba živela v istem kraju ali celo v istem domu.


5 Boljše zavedanje prioritet

Živeti v razmerju na daljavo dopušča malo več sebičnosti in postavljanja svojih potreb ter želja na prvo mesto. Kar je za kvalitetno življenje vsekakor pomembno.


6 In za konec: srečanja so neprecenljiva

Pričakovanje, vznemirjenje in veselje pred srečanjem pa so brez dvoma češnja na torti vsakega, ki živi v zvezi na daljavo. Kajti ti občutki so res neprecenljivi in jih nekdo, ki nima izkušenj s takšnim odnosom, nikoli ni deležen.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinkstock

Priporočamo tudi: 11 seksi nasvetov za uspešno razmerje na daljavo Ali pa: Deset zapovedi zveze na daljavo

Preberite še: Pravilo dveh: recept za uspešno zvezo


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)