To je na neuspeh obsojeno razmerje

Izogibajte se mu za vsako ceno.

1.7.2019 ob 4:20

razmerje_zveza_razpad_locitev.jpg

Kot pribito drži, da razmerja niso lahka. Res je tudi, da ni splošnega recepta, ki bi intimnemu odnosu zagotovil uspeh. A vendar je pri nekaterih tveganje, da bodo razpadli višje, kot pri drugih.

Razlogi za konec zveze so različni, vse pa se, jasno, začne s samo izbiro partnerja. Kriterije, ki jih imate, upoštevajte, prav tako se ozirajte na vajine skupne želje, cilje, prioritete in podobna vezivna tkiva odnosa, ter predvsem bodite pozorni na starost, natančneje na starostno razliko med vami in izbrancem.

Kajti razmerja, ki so največkrat obsojena na neuspeh so tista, pri katerih je ta velika.

Srečni in nesrečni

V avstralski študiji, ki je trajala 13 let, se je namreč izkazalo, da je pri parih, pri katerih je starostna razlika velika, skupno zadovoljstvo v zvezi najmanjše.

V študijo je bilo vključenih več tisoč tamkajšnjih gospodinjstev in pokazala je še, da so partnerji, ki so približno enakih let, bolj dovzetni za čustva in pozorni na potrebe drug drugega, da lažje najdejo skupen jezik pri vzgoji otrok in lažje premagujejo vse, zlasti pa finančne težave.

"V kolikor je starostna razlika med njima prevelika, obstaja velika verjetnost, da bosta partnerja želela in pričakovala različne stvari, ter da se bosta njuna pogleda na življenje razhajala," je povedal strokovnjak za zmenke, James Preece in za The Independant pojasnil: »En bi denimo rad potoval, drugi je svet že videl in bi se raje ustalil ter osnoval družino. Prav tako je velika razlika v stopnji zrelosti tisto, kar je velikokrat podlaga za ljubosumje in konflikte zaradi denarja."

Še po spolih

Nobeno presenečenje sicer ni, da so bili od v študiji sodelujočih moških najbolj zadovoljni tisti, poročeni z mlajšimi ženskami, za najbolj nesrečne pa so se izkazali moški, poročeni s starejšimi soprogami.

Strokovnjake je dokaj presenetilo odkritje, da so bile ženske, poročene s starejšimi moškimi v zvezi najbolj nesrečne, na drugi strani so se za najsrečnejše izrekle tiste, poročene z mlajšimi.

"Zdi se, da imajo v tem pogledu oba spola raje mlajše partnerje. A vendar je za uspešno zvezo ključno zadovoljstvo obeh, prav zato so najsrečnejši pari, kjer sta si zakonca po letih blizu," je povedala Terra McKinnish z univerze Boulder.

Ko gre za razmerja torej velja pravilo: bližje v letih, bolje bo. Zato tisti (tiste), ki vam diši mlajše, pomislite še enkrat.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Priporočamo tudi: Občutki, brez katerih srečna zveza ni mogoča Ali pa: Dovolj je! 11 znakov, da preprosto ni pravi

Preberite še: To je pri iskanju ljubezni najpomembnejše (nasvet profesionalne ženitne posrednice)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)