11 seksi nasvetov za uspešno razmerje na daljavo

V razmerju na daljavo je treba igrati malo drugačno igro, ti seksi nasveti pa bodo parom, ki jih ločujejo dolge razdalje, nedvomno prišli prav.

22.4.2019 ob 3:29

micna_razmerje.jpg

Razmerje na daljavo prinaša nemalo pasti. Ena od njih je dejstvo, da sta zaljubljenca večino časa oropana fizičnega stika. Torej ni strastnih ali bežnih poljubov, objemov, držanja za roke in ni seksa.

"Povsem normalno in običajno je, da partnerja, ki ju ločujejo dolge razdalje, hrepenita po intimi, a včasih ohranjanje strasti in iskric ni tako enostavno, kot se zdi na prvi pogled," je povedala strokovnjakinja za tovrstne zveze in terapevtka Jennifer Craig.

Ker je pri ohranjanju zadev vročih dobrodošel vsak nasvet, so pri Huffington postu zbrali enajst seksi napotkov za pare v razmerjih na daljavo.

Poskrbita, da bosta oba na istem bregu

Bosta tedaj, ko vaju bo ločila razdalja, ostala v monogamni zvezi ali se bosta sestajala tudi z drugimi? Kaj je za vaju varanje in nezvestoba? To so pomembne postavke in ključno je, da se s pravili, ki jih določita, strinjata oba. Le tako se bosta namreč lahko izognila negotovosti in ljubosumju. Skratka, pravila, kaj je sprejemljivo in kaj ni, so obvezna.

Naučita se pogovarjati o svojih občutkih, potrebah, željah

Drug do drugega bodita vedno odkrita. Komunikacija je temelj vsakega intimnega razmerja, v tistem na daljavo pa igra še pomembnejšo vlogo. Ne bojta se povedati, kaj bi rada in naj vaju ne bo strah eksperimentirati. Seksualne želje morata, tako kot vse druge, jasno in odkrito izražati.

Začnita s sekstingom

Če sta začetnika, bodo erotične igračke in seks s pomočjo videokamere sprva morda malo preveč. Zato začnita s sekstingom. Ta je odličen način za ohranjanje intimnosti. Ni preveč neposreden, a še vedno jasno izraža misli ter pričakovanja. Ko bosta to stopnjo obvladala, ne bo težko prestopiti na naslednjo.

Ustvarite svoj fotoalbum s seksi selfiji

In ob pravi priložnosti med seksi sporočili drug drugemu pošljita tudi takšno fotografijo. Nekaj porednih podob bo zagotovo pri obeh prililo olje na ogenj.

Pazita, da bodo fotografije vedno prišle na pravi naslov

Vedno, vedno, preden takšno fotografijo pošljete, dvakrat ali še bolje trikrat preverite, če je naslovnik pravi. V resnici ne želite tvegati, da bi prišla pred napačne oči, kaj šele na svetovni splet.

Določita čas za zmenke preko telefona ali Skypa

Reden stik je pomemben. Prav tako termin, ki odgovarja obema. S tem ohranjata povezavo, hkrati pa vama razpored dopušča, da si vzameta tudi čas zase in preživljata čas z ljudmi izven zveze. Družita se s prijatelji, ostanita družbeno aktivna in se ne zapirajta med štiri stene. V kolikor bosta vse podredila razmerju, bo to postalo vir nezadovoljstva in frustraciji.

Izkoristita tehnološke pripomočke

Sodobna tehnologija je parom v zvezi na daljavo v veliko olajšanje. Spletne kamere omogočajo skoraj pristen stik, pogled v oči in zato lajšajo komunikacijo. Seveda med tehnološke pridobitve sodijo tudi različne erotične igračke in pripomočki, ki v seksualno življenje vnašajo novo dimenzijo.

Ne pozabita na običajno pošto

Tudi dobra stara pisma lahko pomagajo ohranjati iskrice strasti, saj je včasih čustva lažje zliti na papir, kot jih ubesediti nekomu, ki gleda iz zaslona. Hkrati so, kadar so nepričakovana, res lepo presenečenje.

Ne zanašajte se le na partnerja, naučite se poskrbeti zase

Kruto dejstvo v zvezi na daljavo je, da skoraj zagotovo ne bosta mogla izpolniti vseh seksualnih potreb drug drugega. Zato je pomembno, da zadeve vzameta tudi v svoje roke. Torej je skrajni čas, da v svojo spolno rutino vključita masturbacijo. Tako bosta ohranjala živo in živahno spolno življenje.

Ko se snideta, pričakovanje, ki je se je kopičili med ločitvijo, izkoristita sebi v prid

Ne glede na to, kako dejavna sta preko kamere ali sama, pričakovanje v zvezah na daljavo z vsakim dnem ločitve raste in je močan afrodiziak, ki ga dodobra izkoristita ob snidenju. Fizična razdalja je mučna, a ko lahko vse tisto, kar sta si ločena zamišljala, končno izživita, vaju strasti ponesejo do neba, zato jih brez zadrege spustita na plano.

Ob srečanju se ne zadržujta in omejujta

Povsem normalno je, da vama strast, ko se srečata, zamegli razum in da je pot do doma, kjer bi jo končno lahko izživela, predolga. Torej ne čakajta. Predajta se golemu poželenju. V avtomobilu, na stranišču letališča, kjerkoli. Za nežnost in romantiko bo čas kasneje.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Kaj morate vedeti, preden se spustite v razmerje na daljavo ali Iskreno o razmerju na daljavo  Morda vas zanima tudi: Kaj med samozadovoljevanjem počnete narobe 


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)