Vse to prinaša razmerje s starejšo žensko

Obstajajo dejstva, ki jih je dobro poznati, če je vaša partnerka starejša od vas.

21.1.2019 ob 9:09

par_ljubezen_vodnjak_micna.jpg

Starostna razlika v razmerju (zlasti, če je ta občutna), ni nekaj, kar bi bilo pametno spregledati. Res je, da ljubezen ne pozna meja in omejitev, pa vendar so leta lahko tista, ki prinašajo nemalo razhajanj v pogledih na zvezo, v pričakovanjih, v izkušnjah in tudi v načrtih. Zato je po pisanju Your Tanga dobro vedeti, kaj prinaša razmerje s starejšo žensko in kaj je v njem nedvomno treba upoštevati. 

Tiktakanje biološke ure

Če razmišljata o tem, da bi osnovala družino, ja ta nedvomno pomemben dejavnik. Z vsakim letom je možnost za zanositev manjša in ženske prav zaradi biološke ure občutijo dodaten pritisk. Vsekakor zadeva, ki jo je pri snovanju intimnega razmerja s starejšo treba upoštevati.


Prtljago

Ne v smislu kovčkov in potovalk, temveč v smislu življenjskih izkušenj. Tistih v razmerju in onih na sploh. Ona je morda ločena, ima otroke in veliko izkušenj, ki so njemu še neznane. Prav te izkušnje močno vplivajo na njeno obnašanje v zvezi. Včasih v pozitivnem, včasih pa tudi v negativnem smislu.


Družbene norme

Res je, nesmiselno se je ozirati na pripombe ljudi, ki praviloma niso naklonjeni nečemu, kar odstopa od splošnih družbenih norm in pričakovanj, kamor sodijo tudi pari, kjer je on mlajši od nje.

Družina in prijatelji kaj lahko ne bodo z odobravanjem sprejeli takšne zveze in par bo deležen pikrih opazk, pripomb ter drugačnih oblik nestrinjanja. Nič ni narobe, če jih preslišite. Konec koncev je življenje vaše, a roko na srce, včasih je težko ignorirati pripombe ljudi, ki vam veliko pomenijo.


Nepredanost

Veliko starejših žensk ne išče trajne in stabilne zveze. Včasih gre samo za malo zabave in popestritve življenja. Zato je več kot priporočljivo, da te zadeve razčistita na samem začetku. In, v kolikor se na tem področju ne skladata, ne zapravljata časa drug drugega.


Neodvisnost

Kar pomeni, da ona živi po svojih pravilih, ni nikomur pripravljena polagati računov in zna sama poskrbeti zase. Neodvisnost je seveda pozitivna lastnost, a treba je vedeti, da je neodvisna ženska močna ženska. In ta moč včasih v zvezi predstavlja neke vrste oviro.


Pogum

Večina starejših žensk ima za seboj razmerje. Ali dve, tri. Z njimi pridejo izkušnje ter z izkušnjami pogum. Kar pomeni, da starejše dobro vedo, kaj hočejo in česa nočejo. Ter se ne bojijo tega povedati ali pokazati.


Modrost

Tista, katera pride z leti in izkušnjami, ki jih ona ima veliko več, kot mlajši partner. Modrost je treba spoštovati, čeprav včasih njenih besed in dejanj ni lahko razumeti. A prepričani ste lahko, da vam bo v določeni točki življenja prišla prav.


Družina

Neredko imajo starejše ženske otroke iz prejšnjih zvez, kar pomeni, da ne razmišljajo o tem, da bi oblikovale novo družino. To je treba razumeti, spoštovati ter, če se vajina pričakovanja v tej točki razhajajo, dobro razmisliti o tem, ali je vajina zveza sploh smotrna.

Skratka, starejša ženska lahko veliko ponudi mlajšemu moškemu: izkušnje, samozavest, moč in skupaj lahko osnujeta lepo zvezo. A le, če sta glede želja in pričakovanj na isti strani. V nasprotnem primeru se ne slepita in ne zapravljajta dragocenega časa.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Sedem moških napak v postelji, ki jih ženske ne odpuščamo ali pa O seksu za eno noč: iskrene izpovedi moških in žensk

Priporočamo tudi: Dilema: Kakšna je normalna vagina?


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)