5 znakov, da v razmerju preveč hitita (in zakaj po mnenju terapevtke to ni dobro)

Preden se res drug drugemu zavežeta, si vzemita čas in se dodobra spoznajta.

7.6.2019 ob 5:10

par_zmenek_piknik_micna.jpg

Potem, ko končno spoznate človeka, ki vam zamaje tla pod nogami, ste tako navdušeni, da komaj čakate naslednji zmenek in vseh korakov naprej proti resnejši zvezi. A pozor, naglica ni na mestu, kajti lahko boste zaradi nje spregledali kaj pomembnega, in boste to kasneje obžalovali.

Terapevtka Rachel Sussman je za Insider povedala: "Pametno je osebo najprej res dobro spoznati in se prepričati, da se v ozadju ne skrivajo temne plati in lastnosti, ki so vse prej kot prijetne. Zaupanje je treba graditi in pridobiti, zato se malo ustavita in hitita počasi."

Zlasti, če se vse skupaj prehitro odvija, na kar opozarjajo sledeči znaki.

Sestajata se pogosteje kot enkrat na teden

Zmenki so brez dvoma odličen način za spoznavanje nekoga, a če vsak teden skupaj preživita res veliko časa, preveč hitita.

Sussmanova spočetka priporoča en zmenek tedensko, saj si morata med posamičnimi srečanji vzeti čas in predelati vse informacije, ki jih na njih dobita.

V kolikor si zmenki sledijo preveč pogosto, priložnosti za to nimate in kaj lahko se zgodi, da vam kaj ključnega uide ali temu v začetnem zanosu ne posvečate prave pozornosti.


Pišeta si skoraj vsako uro

Velja nekako tako, kot pri zmenkih. Stalen stik z nekom, s katerim se komaj spoznavate, je en od najočitnejših znakov, da se vama preveč mudi.

Pomemben je tudi razlog za stalen stik: če se denimo bojite, da bo zato, ker mu ne pišete kar naprej, izgubil zanimanje, tako ali tako nista na pravi poti. Kot tudi ne, če kateri od vaju s stalno komunikacijo skuša drugega nadzorovati.


Spoznali ste že njegove starše

Spoznavanje staršev in prijateljev je v zvezi pomemben korak, a če se to zgodi prezgodaj, je čas za rdečo zastavico.

Preden spoznate ljudi, ki so v ožjem krogu morebitnega partnerja, bi morala zgraditi tesno povezavo in definirati naravo vajinega odnosa, kar se po mnenju Sussmanove zgodi šele nekje po treh mesecih: "Če na tretjem zmenku izjavi, da bi vas njegova mama rada spoznala, je to definitivno prezgodaj."


En od vaju je komaj končal zvezo

Po razhodu ste takoj skočili v novo razmerje, kar pa nikoli ni pametna ideja, saj si tako niste zagotovili časa in priložnosti, da bi se zazrli v prejšnji odnos ter posledice, ki jih je njegov konec pustil. Seveda to velja tudi, če je sveže samski on.

Razmerja za tolažbo praviloma nimajo srečnega konca. Kako dolgo po razhodu z novo zvezo čakati, je odvisno od posameznika do posameznika, pomembno pa je, da predelate čustva do bivšega, da pozabite na zamere in jezo ter da neobremenjeni s preteklostjo zakorakate v prihodnost.


Pogovarjata se o pomembnih življenjskih načrtih

Eno je, če veste, da se želite poročiti in imeti otroke, a to načrtovati z nekom, ki ste ga komaj spoznali, je napaka.

Prav tako tudi, če on govori o tem, kje bosta imela hišo in kako bosta živela. Za ključne prelomnice in za velike načrte si je v zvezi treba čas, prav zato jih ne kujta, dokler se res dobro ne spoznata, kar pa po treh zmenkih zagotovo ni.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinkstock

Priporočamo tudi: Pozor! 7 obveznih mejnikov, ki jih morata doseči pred zaroko Ali pa: 5 tipov moških, ki se jim izogibajte za vsako ceno

Preberite še: 5 nenavadnih nasvetov za srečno zvezo 


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)