5 pomembnih lekcij, ki jih ženske v iskanju prave ljubezni osvojijo prepozno

Ni lahko najti prave ljubezni, veliko oviro pri iskanju te pa predstavljajo tudi zmotne predstave, ki jim verjamejo pripadnice nežnejšega spola.

14.2.2019 ob 5:03

mlada_zenska_na_ulici.jpg

Je že tako, da je prava ljubezen ideal, h kateremu stremi večina. In večina pri iskanju te verjame mitom, ki speljejo na napačno pot.

Zato je čas za malo šole: obstajajo dejstva, ki bi jih o ljubezni morala poznati vsaka ženska. Na žalost jih mnoge osvojijo prepozno. Ključne lekcije niza Your Tango. Verjemite, z njimi bo vse vsaj nekoliko lažje.

1 Zaradi seksa se ne bo zaljubil

Najbrž je pod Soncem ni pripadnice nežnejšega spola, ki se ni vsaj enkrat v življenju moškemu predala zato, da bi se ta vanjo zaljubil. A v večini primerov se to žal ne obnese.

Moški imajo radi seks. In se mu seveda ne bi odrekli. A za večino seks ni ljubezen. Seks je samo seks.

Pri ženskah je zgodba nekoliko drugačna. Spolni odnos je zanje kombinacija intime, čustvene povezave in strasti. Posledično verjamejo, da bo skok med rjuhe v njemu prebudil prav tisto, kar pričakujejo: čustveno plat, zaradi česar se bo on zaljubil. Pa to deluje? Ne.

Edini pravi razlog za skok med rjuhe naj bo vaša želja. Od tu naprej ni nobene garancije, da se bodo zadeve odvile po pričakovanem scenariju.


2 Če ne komunicira, ni zaniteresiran

Kolikokrat v roke vzamete telefon ker čakate, da vas bo poklical? Ali pogledujete kratka sporočila, če niste morda njegovega preslišali? In kolikokrat ste ob praznem zaslonu ter nemem telefonu razočarani?

Naj bo nekaj povsem jasno: moški, ki z vami ne komunicira, preprosto ni zaniteresiran. Pika, konec. Lahko se prepričujete, da je prezaposlen, da se mu je izpraznil telefon ali da spi. A če komunikacija z njegove strani pogosto zamre, je razlog samo en: do vas ne goji globokih čustev.

Kajti verjemite, če bi vas hotel poklicati ali vam poslati sporočilo, bi to storil ne glede na morebitne ovire. In če tega ne počne, ga žal ne zanimate pretirano. Naj vas nekdo, ki se na vas komaj spomni, ne preslepi. Raje pojdite naprej.


3 Če ga boste dušili, bo odšel … za vedno

Najslabše, kar lahko ženska, ki išče ljubezen stori je, da nekoga v razmerju duši. Seveda v prenesenem pomenu, a obnašanja, kot so posesivnost, ljubosumje, negotovost in podobna v drugi strani zbujajo vse prej kot prijetne občutke ter v končni fazi vodijo v to, da iz razmerja pobegne. Za vedno.


4 Če ne boste ljubili sebe, vas ne bo ljubil nihče

Ljubljen je lahko le tisti, ki ima rad sebe, ki pozna svojo vrednost, je samozavesten, ima jasne vrednote, prepričanja in pričakovanja v življenju ter dobro ve, da je za svojo srečo odgovoren sam, drugi mu na poti do nje lahko le pomaga.

Nekdo, ki sebe ne ceni, se v imenu ljubezni podreja drugim in se spreminja zgolj zato, da bi bil nekomu všeč, ne more pričakovati, da bi ga kdo spoštoval, še manj pa resnično ljubil. 


5 Razhod ni konec sveta

Razhodi so del življenja. Zato, če se ne glede na to, kako prepričani ste bili v vajino skupno zgodbo, zadeve niso odvile po načrtih, sprejmite dejstvo, da ste pač znova samski in s tem ni prav nič narobe.

V resnici biti samski ni slabo. Je čudovito. Je priložnost, da počnete stvari po svoje, ste sam svoj gospodar, lahko na televiziji gledate kar vas je volja, kuhate kar vam diši in perete samo svoje perilo, potujete kamor vas zamika in zapravljate denar za tisto, kar je všeč samo vam. Je čas, v katerem se znova povežete s seboj ter odkrijete svojo pravo vrednost.

In se prav na podlagi tega samozavestnejši ter močnejši podate v iskanje nove ljubezni. Če si tega seveda želite. Kajti, kot rečeno, lepo je biti v zvezi z nekom, ki vas ljubi, ceni in spoštuje, a lepo je tudi, če ste samski in samo svoji.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Unsplash

Preberite še: Osebna izpoved: Zakaj jo varam. In to ne samo z eno žensko ali pa 7 porednih seksi trikov, ki bi jih morala poznati vsaka ženska

Priporočamo tudi: Odpri oči! To je 5 jasnih znakov, da te samo izkorišča.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)