4 znaki, da bi prav on lahko bil tvoja sorodna duša

Prepoznaš jih lahko na samem začetku.

4.1.2019 ob 5:30

moski_zenska_par_ljubezen_sorodna_dusa.jpg

Predstavljaj si, prvič se boš sestala z nekom, ki si ga spoznala na eni od premnogih strani za spletne zmenke. Medtem, ko nestrpno pričakuješ srečanje in močno upaš, da je res takšen, kot na vseh fotografijah, ki si si jih seveda dodobra ogledala, se sprašuješ tudi, če bi lahko bil prav on tisti pravi.

Res je, odgovor na prvo vprašanje boš dobila takoj, ko ga bodo uzrle tvoje oči. Kaj pa na drugo? Verjela ali ne, že na prvem zmenku lahko ugotoviš, ali premore tisto, zaradi česar bi lahko bil tvoja sorodna duša.

Imata podobne vrednote

Dejstvo je, da si morata s sorodno dušo deliti večino vrednot. To res ne pomeni, da se vselej strinjata drug z drugim in da sta vedno na istem bregu (vendarle ohrani realna pričakovanja), pomeni pa, da imata enake poglede na pomembne življenjske teme: na vero, prioritete, način življenja, vzgojne prijeme in podobne postavke.

Kot rečeno, ne glede na to se bosta kdaj sprla, a vendar bosta s časoma spoznala, da je življenje v dvoje prav zato, ker imata podobne vrednote, tako zadovoljujoče.

Imata podobne življenjske cilje

Nekako tako, kot za vrednote, velja tudi za dolgoročne cilje. Seveda še nimata natančnega scenarija, kako naj bi potekali vajini življenji, a če imata izrisane osnutke, kako in kje naj bi živela čez pet, 10 ali 20 let, jih primerjajta.

Si oba želita živeti v enakem okolju? Pričakujeta podoben stil življenja? So vajina pričakovanja glede družine usklajena?

Morda se ti zdi pogovor o tem na prvem zmenku nekoliko zastrašujoč. A zadeve lahko odkriješ na povsem eleganten način. In sicer tako, da mu zastaviš preprosto vprašanje: "Kje sebe vidiš čez denimo pet let?" Na podlagi njegovega odgovora ti bo veliko jasno.

Premoreta visoko stopnjo integritete

Tudi tej se praviloma ne posveča dovolj pozornosti. Vse prej, kot integriteta, te namreč prepričajo šarm, lep videz in spolna kemija. Pa vendar, ne pozabi pogledati, kaj se skriva v ozadju. Iz pogovora lahko razbereš, ali so njegova načela prisotna le v besedah, ali se izražajo tudi v dejanjih. Je zvest sebi in svojim vrednotam ali jih opeva le zato, ker te želi očarati?

Trdi, da je strpen, a ko mu natakar prinese kavo, vzvišeno pripomni, da ni naročil takšne? Pravi, da ni materialist, a ves vajin pogovor se vrti okoli njegovega zaslužka (ki je seveda bajen) in tega, kam vlaga svoja sredstva? Trdi, da je družina zanj pomembna, a v isti sapi pove, da že dva meseca ni obiskal mame?

Takšnih in podobnih malenkosti nikar ne spreglej, saj nakazujejo le na eno: on je mojster besed, ne pa tudi mož dejanj in ne premore integritete, kvalitete, ki naj bi jo imela oba partnerja.

Če se ti zdi, da svoje bližnje večkrat razočara, bo kaj lahko nekoč tudi tebe. Tega pa sorodna duša ne počne.

Preprosto všeč sta si

Res je, to boš težko spoznala na prvem zmenku, ko je posredi veliko zadrege. A če se bo s časoma izkazalo, da sta si resnično všeč, torej se sprejemata, spoštujeta ter vama čas, ki ga preživljata skupaj, vedno vse prehitro mine, je to to.

Biti nekomu všeč se ne sliši tako vzneseno, kot to, da je nekdo zaljubljen vate, a vedi, da biti si všeč in imeti se rad pomeni spoštovati, ceniti in ljubiti na dolgi rok, prav to pa je tisto, kar dve sorodni duši trajno povezuje.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: 6 najpogostejših razlogov, zakaj ženske končajo razmerje (razkrivajo partnerski terapevti) ali pa 8 stvari, ki fante na puncah noro privlačijo

Priporočamo tudi: 5 intimnih poz, ki vaju bodo še bolj zbližale


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)