3 obvezna vprašanja, ki mu jih morate zastaviti, preden mu podarite srce

V ljubezni je treba ravnati modro in se s pravimi vprašanji prepričati, če si nekdo res zasluži vaše srce.

9.2.2019 ob 4:57

par_zmenek_zaljubljena_ljubezen_micna.jpg

Zaljubili ste se na prvi pogled, že lep čas hodita na zmenke in vse bolj se vam dozdeva, da bi lahko bil tisti pravi. A preden mu podarite svoje srce se prepričajte, da se ne boste opekli.

Res je, težko je z gotovostjo napovedati, kaj vama obeta morebitna skupna pot, a s tremi vprašanji, ki jih niza Your Tango lahko vsaj malo bolj spoznate, ali bi lahko on bil vaša sorodna duša. Kaj ga torej vprašati?

Kako si predstavljaš življenje?

Dejstvo je, da je življenje nepredvidljivo in se velikokrat ne odvija po načrtih ter pričakovanjih. A to ne pomeni, da nima vsak svoje predstave o tem, kakšna naj bi bila videti prihodnost, kje se vidi čez pet, deset, dvajset let, v katero smer ga nese življenjska pot.

Namerava potovati, se posvečati karieri, osnovati družino? Vseeno, kakšen bo njegov odgovor. Tisti, ki ga bo ponudil ne pove veliko le o njem, temveč na njegovi osnovi lahko presodite, ali sta, kar zadeva prihodnost, na isti strani.


Če bi v življenju lahko počel karkoli, kaj bi to bilo?

Še eno vprašanje, odgovor na katerega veliko pove o tem, kaj skriva v sebi. Predvsem, katere so njegove strasti. Kaj ga veseli? Kaj rad počne? Kaj bi ga najbolj osrečilo? Bogata kariera, potovanja, pomoč pomoči potrebnim? Zadetek na igrah na srečo?

V resnici na to vprašanje ni pravega ali napačnega odgovora. Lahko pa se odgovor sklada z vašimi pričakovanji in prioritetami, ali se ne. In od tega je nedvomno odvisna vajina skupna pot.

Kaj pričakuješ od najinih zmenkov?

Vprašanje, ki se zdi odveč, a je takšno le na prvi pogled. Odgovori nanj so namreč lahko na moč različni in če bo odkrit, mu tega ne zamerite, čeprav ne boste slišali tistega, kar bi hoteli.

Morda bo rekel, da je pravkar končal zvezo in se želi zgolj malo zabavati. Morda bo njegov odgovor, da išče resno zvezo. Morda bo nekaj čisto izven konteksta: potrebujem novo ledvico in iščem darovalca. Ko gre za zmenke pač nikoli ne morete vedeti.

Menite, da tako ali tako ne bo pošten in bo povedal tisto, kar hočete slišati? V resnici je za to le malo verjetnost. Kajti ne poznata se še tako dobro, da bi vedel, s čim bi vas prepričal. Veliko več možnosti je, da bo odkrit, vi pa boste presodili, kako naprej. Kaj lahko se izkaže, da vas občutek, da je pravi, ni varal. Kaj lahko pa tudi, da si ne zasluži vašega srca. Pa čeprav je na začetku tako dobro kazalo.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Če zvečer počneta to, ogrožata vajino razmerje ali pa 30 idej, kaj vse početi z golim moškim

Priporoačmo tudi: 10 navad parov, ki so v srečnih razmerjih


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)