Pomembne ljubezenske lekcije, ki jih je fino osvojiti

In tudi upoštevati.

7.3.2018 ob 2:35

vedeti_micna.jpg

V zaljubljenost ni težko izgubiti sebe in pozabiti, kdo pravzaprav si. Tako se razdajaš, da se tvoja identiteta sčasoma začne prekrivati z njegovo. Na določeni točki se začneš spraševati, kdo je kriv za to, da se skoraj ne poznaš več in da počneš stvari, ki so se ti nekoč zdele nepojmljive.

V resnici si kriva sama. Da se to ne bo več dogajalo, osvoji pet pomembnih ljubezenskih lekciji, ki bi jih morala poznati in upoštevati vsaka pripadnica nežnejšega spola. 

Za tvojo srečo ni odgovoren nihče drug, kot ti sama.

Seveda lahko on k njej prispeva, ni pa njegova naloga skrbeti za to, da boš srečna in izpopolnjena. Ti občutki morajo izvirati iz tebe same. Le kdo bi te lahko osrečil, če ne veš, kaj za to sploh potrebuješ? Raje, kot da iščeš nekoga, ki bi postal tvoj vodnjak sreče, vzpostavi trdno razmerje s samo seboj in živi polno ter srečno življenje.

Ne prenašaj nikogar, ki te ne spoštuje

Nikoli ne dovoli nikomur, da bi te prizadel in da bi se do tebe nespoštljivo obnašal, ter ti tako zadajal čustvene, mentalne ali celo fizične rane. Spoštovanje je nekaj, brez česa odnos ne more delovati. Pika.

Ne lovi nekoga, ki ne prepozna tvoje vrednosti

Kdorkoli ne more razumeti, kako srečen je lahko, da te ima ob sebi, ni vreden časa, truda in še najmanj solza. Zaslužiš si najboljše, zato ne pristajaj na manj in se ne ponižuj. Ne gre za to, da si vrednejša od njega, gre pa za to, da si mu enakovredna. Pozabi na nekoga, ki tega ne razume.

Nikoli se za nikogar ne spreminjaj

Eno je, če želja po drugačnem videzu, razmišljanju, normah in vrednotah prihaja iz tebe same, nekaj povsem drugega pa, kadar se spreminjaš samo zato, da bi nekomu ustregla in mu ugajala. Če te nekdo ne sprejema takšne kot si, ni vreden tvoje ljubezni.

Ti si neprecenljiva

In nikoli se ne pusti prepričati, da temu ni tako.

Avtorica: M. FL., povzeto po pisanju Pop Sugar
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)